Κόστα Ρίκα: Επιβεβαίωσαν οι αρχές τη συντριβή του αεροπλάνου με την οικογένεια του δισεκατομμυριούχου Σάλερ

Επιβεβαίωσαν οι αρχές της Κόστα Ρίκα ότι ο Γερμανός επιχειρηματίας και εκατομμυριούχος Ράινερ Σάλερ και η οικογένειά του επέβαιναν στο αεροσκάφος που κατέπεσε ανοικτά του Πουέρτο Ρίκο , ανατολικά της Κόστα Ρίκα.

Πηγή του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της Κόστα Ρίκα επιβεβαίωσε ότι «ο Σάλερ, ένας άνδρας 53 ετών», καθώς και πέντε ακόμη άτομα, περιλαμβάνονται στην λίστα των επιβατών του αεροσκάφους που κατέπεσε στην Καραϊβική.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε ιδιωτική πτήση είχε απογειωθεί, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης από την πολιτεία Τσιάπας, στο νότιο Μεξικό. Έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Κόστα Ρίκα το απόγευμα της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου, καθώς κατευθυνόταν στη Λιμόν, τον προορισμό του, για την προσγείωση.
Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Κόστα Ρίκα ανακοίνωσε ότι δύο πτώματα εντοπίστηκαν ανοικτά του Πουέρτο Λιμόν, καθώς και συντρίμμια του αεροσκάφους.

«Βρήκαμε συντρίμμια και τμήματα του αεροπλάνου που παρέσυραν ρεύματα (και) δύο πτώματα, αυτό ενός ανηλίκου και μέρος του πτώματος ενηλίκου», είπε ο κ. Τόρες σε κοσταρικανό τηλεοπτικό δίκτυο, επιβεβαιώνοντας πως το αεροσκάφος, που αγνοείτο, εντοπίστηκε.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός του Μαρτίν Άριας ανέφερε πως συντρίμμια του αεροπλάνου, που είχε αναχωρήσει από το νότιο Μεξικό, θεάθηκαν «28 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Λιμόν». Σύμφωνα με τη γερμανική ταμπλόιντ εφημερίδα Bild, στο μικρό αεροσκάφος επέβαιναν ο ιδρυτής της αλυσίδας γυμναστηρίων McFit, ο Ράινερ Σάλερ, 53 ετών, η σύντροφός του, 44 ετών, τα δυο παιδιά τους, καθώς και ακόμη ένας άνδρας, 44 ετών. Ο πιλότος, 66 ετών, ήταν Ελβετός υπήκοος.

Η ταμπλόιντ επικαλέστηκε εκπρόσωπο της εταιρείας που εκμεταλλεύεται την αλυσίδα γυμναστηρίων McFit, της RSG Group GmbH. «Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε περισσότερα», είπε η εκπρόσωπος στην εφημερίδα. Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, με το οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν έδωσε καμιά πληροφορία για τις ταυτότητες των θυμάτων.
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί, σύμφωνα με κοσταρικανά ΜΜΕ, από την πολιτεία Τσιάπας, στο νότιο Μεξικό. Έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Κόστα Ρίκα περί τις 18:00 προχθές Παρασκευή (σ.σ. τοπική ώρα· στις 03:00 χθες Σάββατο ώρα Ελλάδας), καθώς κατευθυνόταν στη Λιμόν, τον προορισμό του, για την προσγείωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ