Όσκαρ 2020: Ο Τραμπ τα “έβαλε” και με τα “Παράσιτα” – Επίθεση και στον Μπραντ Πιτ – ΒΙΝΤΕΟ

Το “Όσα παίρνει ο άνεμος” θυμήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ από το βήμα της προεκλογικής ομιλίας του στο Κολοράντο Σπρινγκς αφού ο Πλανητάρχης αποφάσισε να τα βάλει και με τα Όσκαρ και την Ακαδημία Κινηματογράφου αυτήν τη φορά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του που το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας απονεμήθηκε στα “Παράσιτα”, την ταινία του Νοτιοκορεάτη Μπονγκ Τζουν Χο που έγινε η πρώτη ξενόγλωσση ταινία που κέρδισε την ύψιστη τιμή από την Ακαδημία του Κινηματογράφου. Ο Τραμπ δεν μάσησε τα λόγια του: “Πόσο άσχημα ήταν φέτος τα Όσκαρ; Τι στο καλό ήταν αυτό; Λες και δεν έχουμε αρκετά προβλήματα με τη Νότια Κορέα στο εμπόριο. Και έπειτα από όλα αυτά, τους δίνουν το Όσκαρ καλύτερης ταινίας;” αναρωτήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε:

“Μπορούμε να έχουμε πάλι το “Όσα παίρνει ο άνεμος” σας παρακαλώ;” ζήτησε αναφερόμενος στο έπος του 1939 που είχε κυριεύσει στα Όσκαρ της χρονιάς και ήταν βασισμένο στο βιβλίο της Μάργκαρετ Μίτσελ την εποχή του Εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ. Πάντως ο Τραμπ δεν σταμάτησε εκεί την κριτική για τα Όσκαρ αλλά τα έβαλε και με τον νικητή στη β’ ανδρική κατηγορία Μπραντ Πιτ για τον οποίο είπε: “Ποτέ δεν ήμουν θαυμαστής του. Είναι άμυαλος”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ