Ορλάντο: 10χρονη πυροβόλησε και σκότωσε γυναίκα που καβγάδισε με τη μητέρα της

Ακόμη ένα περιστατικό βίας με πρωταγωνίστρια μία ανήλικη σημειώθηκε στις ΗΠΑ. Το 10χρονο κορίτσι συνελήφθη από αστυνομικούς του Ορλάντο γιατί πυροβόλησε και σκότωσε την γυναίκα με την οποία καβγάδισε η μητέρα της.  

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την ανήλικη, η οποία κρατείται σε σωφρονιστήριο ανηλίκων, χωρίς να της έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες. Συνελήφθη και η μητέρα του κοριτσιού, για σωρεία αδικημάτων.

Η δολοφονία συνέβη στις 30 Μαΐου, ανήμερα της Ημέρας Μνήμης στις ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελέας Μονίκ Γουόρελ επισημαίνει ότι το γραφείο της εξετάζει την υπόθεση και θα λάβει υπόψη του την ηλικία του παιδιού και τις περιρρέουσες συνθήκες, όταν θα αποφασίσει εάν θα ασκηθεί δίωξη στη 10χρονη.

Η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για “μια από τις τραγικότερες υποθέσεις που έχω αντιμετωπίσει στα 22 χρόνια της καριέρας μου. Αυτός ο πυροβολισμός είναι μια αδιανόητη τραγωδία που δεν επιδέχεται εύκολων λύσεων”.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το βράδυ της 30ής Μαΐου η 41χρονη Λασάμ Ρότζερς μαγείρευε μαζί με τον σύντροφό της στο πίσω μέρος του συγκροτήματος κατοικιών όπου διέμεναν, στο Ορλάντο.

Κάποια στιγμή έφτασε στο σημείο η 31χρονη Λακρίσα Άιζακ μαζί με την κόρη της, και άρχισε να καβγαδίζει με την Ρότζερς με αφορμή μια πρόσφατη αντιπαράθεσή τους.

Οι δύο γυναίκες άρχισαν να γρονθοκοπούν η μία την άλλη, και τότε η κόρη της Άιζακ πήρε το όπλο από το σακίδιο της μητέρας της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 10χρονη πυροβόλησε δύο φορές και χτύπησε την Ρότζερς στο κεφάλι, σκοτώνοντάς την. “Δεν έπρεπε να χτυπήσει τη μαμά μου” φώναξε η ανήλικη, όπως προκύπτει από την κατάθεση του συντρόφου της Ρότζερς στην αστυνομία.

Η Άιζακ άρπαξε το όπλο, το έστρεψε εναντίον του φίλου της Ρότζερς, ο οποίος σήκωσε τα χέρια ψηλά. Η 31χρονη έφυγε τότε μαζί με την κόρη της.

Πλέον κατηγορείται για ανθρωποκτονία, παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, συνέργεια σε παραβατικότητα ανηλίκου και επίθεση με πυροβόλο όπλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ