Οργή στην Τουρκία για Σουηδία: Κούρδοι κρέμασαν ανάποδα ομοίωμα του Ερντογάν

Η Τουρκία κάλεσε τον Σουηδό πρεσβευτή στην Άγκυρα και του επέδωσε επίσημη διαμαρτυρία , για την ενέργεια  κουρδικής ομάδας, η οποία στην Στοκχόλμη,  κρέμασε από τα πόδια  ένα ομοίωμα του Τούρκου προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ στον Σουηδό πρέσβη έγινε αυστηρή προειδοποίηση, σχετικά με την υποψηφιότητα της χώρας για ένταξη στο ΝΑΤΟ η οποία εκκρεμεί, καθώς η Άγκυρα   ζητεί συγκεκριμένες ενέργειες από την Σουηδία, ειδικά όσον αφορά την δράση των φιλοκουρδικών ομάδων στο έδαφος της Σουηδίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Tobias Billström, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του αποστασιοποιήθηκε έντονα από «απειλές και μίσος κατά των πολιτικών εκπροσώπων». Χωρίς να κατονομάσει κάποια συγκεκριμένη χώρα, πρόσθεσε: «Η απεικόνιση ενός λαϊκά εκλεγμένου προέδρου ως εκτελούμενου έξω από το Δημαρχείο είναι αποτρόπαιο», δήλωσε ο Σουηδός ΥΠΕΞ, σε μια προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί όσο περισσότερο γίνεται από την κουρδική ενέργεια.

Οι δηλώσεις του δεν μείωσαν την οργή στην Τουρκία, η οποία κάλεσε τον πρεσβευτή της Σουηδίας στην Άγκυρα για να εκφράσει την οργή της. “Τονίστηκε η προσδοκία μας ότι οι δράστες του περιστατικού πρέπει να εντοπιστούν, να διεξαχθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και η Σουηδία να τηρήσει τις υποσχέσεις της”, δήλωσε τουρκική πηγή στο Reuters.

Την δράση στην Στοκχόλμη οργάνωσε η κουρδική ομάδα, Επιτροπή Ροζάβα της Σουηδίας, η οποία συνέκρινε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον φασίστα δικτάτορα της Ιταλίας Μπενίτο Μουσολίνι, ο οποίος κρεμάστηκε ανάποδα μετά την εκτέλεσή του στις τελευταίες ημέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Η ιστορία δείχνει πώς καταλήγουν οι δικτάτορες», έγραψε η ομάδα πάνω από ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει φωτογραφίες του Μουσολίνι και ένα ομοίωμα βαμμένο να μοιάζει με τον Ερντογάν να κουνιέται σε ένα σχοινί από τα πόδια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ