Ομπάμα: Όταν θα έχουμε απάντηση θα τη δώσουμε

Ομπάμα: Όταν θα έχουμε απάντηση θα τη δώσουμε

Ο Μπαράκ Ομπάμα υποβάθμισε τις αποκαλύψεις του Τύπου για το αν η Ουάσινγκτον κατασκόπευε τους Ευρωπαίους συμμάχους της. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών σε όλον τον κόσμο –συμπεριλαμβανομένων αυτών στην ΕΕ– επιζητούν μια επιπρόσθετη βαθιά γνώση πέραν των τακτικών πληροφοριών των μέσων ενημέρωσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι οι ΗΠΑ θα παράσχουν στους συμμάχους τους όλες τις πληροφορίες που ζητούν όσον αφορά τις δραστηριότητες ηλεκτρονικής κατασκοπείας, τις οποίες κατηγορείται ότι διέπραξε αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών σε βάρος των εκπροσωπήσεών τους στην Ουάσινγκτον και τον ΟΗΕ.

“Όταν θα έχουμε μια απάντηση, θα ενεργήσουμε για να δώσουμε όλες τις πληροφορίες που θέλουν οι (Ευρωπαίοι) σύμμαχοί μας”, διαβεβαίωσε ο Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε επίσης ότι η Ουάσινγκτον εργάζεται μέσω των καναλιών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου για να παροτρύνει την Ρωσία να εκδώσει στις ΗΠΑ τον πρώην σύμβουλο της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία:Άσυλο στον Σνόουντεν αν…

Αντιδράσεις Ευρωπαίων για την κατασκοπεία

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ