Ομπάμα: Ο στιγματισμός των μουσουλμάνων εξυπηρετεί τους τζιχαντιστές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εκτίμησε ότι “ο στιγματισμός” των μουσουλμάνων εξυπηρετεί τους τζιχαν��ιστές “που θέλουν να μας στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου”, καταδικάζοντας έμμεσα προτάσεις των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το Λευκό Οίκο.

Στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, “οι βασικοί μας εταίροι είναι οι Αμερικανοί μουσουλμάνοι”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας, μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά για τους τουλάχιστον δύο Αμερικανούς πολίτες που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις “στις οποίες τουλάχιστον 14 Αμερικανοί τραυματίστηκαν”.

Πρέπει να απορρίψουμε κάθε απόπειρα στιγματισμού των Αμερικανών μουσουλμάνων” και να χαιρετίσουμε “την τεράστια συμβολή τους στη χώρα μας και στον τρόπο ζωής μας”, δήλωσε ο Ομπάμα.

“Αυτές οι απόπειρες έρχονται σε σύγκρουση με το χαρακτήρα, τις αρχές και την ιστορία μας ως έθνος που βασίστηκε στην έννοια της θρησκευτικής ελευθερίας”, συνέχισε.

“Είναι επίσης αντιπαραγωγικό. Εξυπηρετεί άμεσα το παιχνίδι των τρομοκρατών, οι οποίοι θέλουν να μας στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου και θέλουν να έχουν έναν λόγο για να στρατολογήσουν όλο και περισσότερους ανθρώπους για τον σκοπό τους που είναι στραμμένο στο μίσος”, σημείωσε.

Οι βασικοί υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ και Τεντ Κρουζ, πρότειναν τη διεξαγωγή περιπολιών της αστυνομίας σε συνοικίες όπου διαμένουν Μουσουλμάνοι. Ο κ. Τραμπ θέλει επίσης να απαγορεύσει προσωρινά την είσοδο των ΗΠΑ στους μουσουλμάνους, φοβούμενος πως θα μπορούσαν να βρίσκονται εξτρεμιστές αναμεσά τους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνώρισε πως το Ισλαμικό Κράτος “αποτελεί απειλή για το σύνολο του πολιτισμένου κόσμου”, αλλά υποσχέθηκε πως “οι τρομοκράτες θα αποτύχουν”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Πάπας για το προσφυγικό: Το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε ένα ακόρεστο κοιμητήριο

Σοκ – Οι τζιχαντιστές απειλούν με νέα “11η Σεπτεμβρίου” – ΒΙΝΤΕΟ

“Η απειλή παραμένει” προειδοποιεί ο Ολάντ

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.