Ομπάμα: Ο Άσαντ προστάτεψε τους χριστιανούς στη Συρία

Ομπάμα: Ο Άσαντ προστάτεψε τους χριστιανούς στη Συρία

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σε συνάντησή του με Ορθόδοξους Επισκόπους στον Λευκό Οίκο, παραδέχθηκε ότι «ο Μπασάρ αλ Άσαντ προστάτεψε τους Χριστιανούς», αφήνοντας άφωνους τους ηγέτες της μεσανατολίτικης Ορθοδοξίας, οι οποίοι εξέφρασαν την απορία: γιατί οι ΗΠΑ εξόπλισαν και χρηματοδότησαν τους ισλαμιστές σφαγείς των χριστιανών και ειδικότερα των ορθοδόξων.

Ο Ομπάμα σύμφωνα με την εφημερίδα al-akhbar συναντήθηκε για 35 λεπτά με τους Επισκόπους, οι οποίοι του παρουσίασαν έγγραφα με τα οποία εξέθεσαν την θλιβερή κατάσταση των χριστιανών στην Μέση Ανατολή, τις απειλές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας του ISIL που χρηματοδοτήθηκε από τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ομολόγησε ενώπιον των εκκλησιαστικών αρχών : «Γνωρίζουμε ότι ο Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ προστάτευσε τους χριστιανούς στη Συρία».

Μάλιστα ο Μ.Ομπάμα χρησιμοποίησε τον όρο «η συριακή κυβέρνηση» αντί το συνήθη χαρακτηρισμό που χρησιμοποιούν οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ «καθεστώς». Ένας από τους Επισκόπους του απευθύνθηκε λέγοντας: «άρα πρέπει να σταματήσετε να μιλάτε για μετριοπαθή συριακή Αντιπολίτευση».

Ωστόσο, ο Ομπάμα φέρεται να μην απάντησε και μίλησε για τους σχεδιαζόμενους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, λέγοντας ότι «θα διευκολύνουν τις πολιτικές διαδικασίες».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ