Ομηρία σε συναγωγή στο Τέξας – Βρετανός ο δράστης

Αίσιο τέλος είχε η ομηρία σε εβραϊκή συναγωγή στο Τέξας το μεσημέρι του Σαββάτου, που διήρκεσε περισσότερες από δέκα ώρες. Οι όμηροι απελευθερώθηκαν σώοι και αβλαβείς, ενώ ο ένοπλος εξουδετερώθηκε από τις ειδικές δυνάμεις του FBI. Μάλιστα, λέγεται ότι ο ένοπλος ήταν Βρετανός. Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι έχει ενημερωθεί για τον θάνατο ενός Βρετανού στο Τέξας και ότι βρίσκεται σε επαφή με τις Αρχές εκεί.

Η ανακοίνωση ήρθε ως απάντηση σε έρευνα σχετικά με ρεπορτάζ του Sky News, σύμφωνα με το οποίο ένας ένοπλος, ο οποίος είχε εισβάλει σε συναγωγή στο Τέξας, ήταν Βρετανός. “Γνωρίζουμε για τον θάνατο ενός Βρετανού στο Τέξας και βρισκόμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως το Σάββατο το μεσημέρι, ένοπλος διέκοψε τη λειτουργία, που μεταδιδόταν απευθείας μέσω Διαδικτύου, στη Συναγωγή Μπεθ Ίσραελ στο Κόλεϊβιλ του Τέξας και πήρε τέσσερις ομήρους, μεταξύ των οποίων και τον ραβίνο. Ένας εξ αυτών αφέθηκε ελεύθερος έξι ώρες αργότερα.

Μέλη της Ομάδας Διάσωσης Ομήρων του FBI εισέβαλαν στη συναγωγή για να απελευθερώσουν τους τρεις ανθρώπους που κρατούνταν ακόμα όμηροι. Ο ένοπλος είναι νεκρός, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Κόλεϊβιλ Μάικλ Μίλερ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. Όλοι οι άνθρωποι που κρατούνταν όμηροι σε συναγωγή στο Κόλεϊβιλ του Τέξας απελευθερώθηκαν με ασφάλεια έπειτα από περισσότερες από 10 ώρες.

Αξιωματούχος, που είχε ενημερωθεί για την κατάσταση, δήλωσε στο ABC News ότι ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίστηκε πως ήταν αδελφός της Πακιστανής επιστήμονα Αάφια Σιντίκι, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 86 ετών σε αμερικανική φυλακή, μετά την καταδίκη της το 2010 για επίθεση με πυρά κατά στρατιωτών και μελών του FBI, και ζητούσε την απελευθέρωσή της.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.