Όλαφ Σολτς: Οι πρώτες δηλώσεις μετά τα exit poll

Μετά την ανακοίνωση των exit poll ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Όλαφ Σολτς, δήλωσε ότι οι πρώτοι αριθμοί δείχνουν την υποστήριξη που έχει το SPD.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Όλαφ Σολτς “προσπαθήσαμε σ’ αυτήν την κοινωνία να έχουμε περισσότερο σεβασμό μεταξύ όλων μας και καταφέραμε να κάνουμε το βιομηχανικό εκσυγχρονισμό της χώρας. Προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για το κλίμα.

Είναι οι τρεις στόχοι που πρέπει στο μέλλον να φθάσουμε και να ολοκληρώσουμε. Είναι οι στόχοι για τους οποίους όλοι εμείς πολεμήσαμε” είπε και πρόσθεσε:

“Οι δημοσκοπήσεις ήταν πολύ καλές και σήμερα έχουμε τους πρώτους αριθμούς που δείχνουν ότι η SPD έχει μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο και οδηγούν σε μία εντολή για εμάς να κάνουμε αυτά που υποσχεθήκαμε και πολιτικά αυτό θα κάνουμε” υπογράμμισε ο Όλαφ Σολτς.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του SPD Λαρς Κλινγκμπάιλ, αναφερόμενος στην πρόγνωση αποτελέσματος που δίνει προβάδισμα δύο μονάδων στους Σοσιαλδημοκράτες έναντι των CDU/CSU, τόνισε πως “έχουμε εντολή να κυβερνήσουμε και ο Όλαφ Σολτς να γίνει Καγκελάριος”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ