Oι τουρκικές αρχές κατάσχουν υλικό της Deutsche Welle

Τη μετάδοση συνέντευξης που έδωσε ο Τούρκος υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, Ακίφ Κίλιτς, στην εκπομπή «Conflict Zone» της Deutsche Welle παρεμπόδισε το υπουργείο του, προχωρώντας σε κατάσχεση του τηλεοπτικού υλικού.

Σχεδόν άμεσα μετά την ολοκλήρωση της τηλεοπτικής συνέντευξης του Τούρκου υπουργού Νεολαίας και Αθλητισμού, Ακίφ Κίλιτς, προς τον δημοσιογράφο Μισέλ Φρίντμαν και την εκπομπή «Conflict Zone» της Deutsche Welle το βράδυ της Δευτέρας, το υπουργείο προχώρησε σε κατάσχεση του υλικού που είχε βιντεοσκοπηθεί.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο είχε ενημερωθεί νωρίτερα για τα θέματα που επρόκειτο να τεθούν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Ο παρουσιαστής Μισέλ Φρίντμαν έθεσε ερωτήσεις για την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε τον Ιούλιο, τις μαζικές απολύσεις και συλλήψεις που ακολούθησαν, ζητήματα που αφορούν στον τουρκικό Τύπο, όπως και τη θέση της γυναίκας στην τουρκική κοινωνία. Επιπλέον ο υπουργός κλήθηκε να εξηγήσει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και ορισμένες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με πρόταση Αιγύπτιου βουλευτή για ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων

Πέθανε η Γαλλίδα που έκανε την πρώτη μεταμόσχευση προσώπου

Στη φυλακή ιεροκήρυκας του Λονδίνου που υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ