“Οι πρώτοι ρωσικοί πύραυλοι στη Συρία”

“Οι πρώτοι ρωσικοί πύραυλοι στη  Συρία”

 

Η Συρία έχει παραλάβει ήδη τα πρώτα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 από τη Ρωσία, όπως δήλωσε ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ αλ-Άσαντ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο της λιβανικής Χεζμπολάχ, Al-Manar.

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει κανονικά με την παράδοση των προηγμένων αυτών συστημάτων, που είχε συμφωνηθεί παλαιότερα, μετά την απόφαση της Ε.Ε. να μην ανανεώσει το εμπάργκο όπλων που ίσχυε για τη Συρία.

 «Η Συρία έχει παραλάβει το πρώτο φορτίο των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-300», δήλωσε ο κ. Άσαντ σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί από το Al-Manar σήμερα. «Οι υπόλοιποι πύραυλοι θα έρθουν σύντομα», πρόσθεσε.

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι το Ισραήλ ερευνά τις πληροφορίες περί παράδοσης των S-300.

Σε παράλληλες εξελίξεις, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε την Συριακή Εθνική Συμμαχία ότι επιδιώκει να ματαιώσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες θέτοντας ως όρο για την συμμετοχή της στην προταθείσα ειρηνευτική διάσκεψη την απομάκρυνση του Προέδρου Άσαντ από την εξουσία.

«Έχει κανείς την εντύπωση ότι η Εθνική Συμμαχία και οι χορηγοί της στην περιοχή κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν να ξεκινήσει μία πολιτική διαδικασία… και να επιτύχουν μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ