Οι Έλληνες μισθοφόροι που προστατεύουν πλοία από πειρατές – Βίντεο από την επίθεση Χούθι

Υπολογίζεται πως σήμερα 200-300 Έλληνες μισθοφόροι έχουν αναλάβει δράση πάνω σε εμπορικά πλοία που διασχίζουν τον κόλπο του Άντεν, για να αποτρέψουν επιθέσεις πειρατών.

Στον ΣΚΑΙ προβλήθηκε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που Έλληνες μισθοφόροι επιχειρούν να αντικρούσουν αντάρτες Χούθι που πραγματοποιούν επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο καπετάνιος και οι μηχανικοί επιχειρούν να καλυφθούν ενώ οι Έλληνες μισθοφόροι αναλαμβάνουν δράση. Μισθοφόροι που τα τελευταία 15 χρόνια παρέχοντας ασφάλεια σε πλοία που διασχίζουν τα επικίνδυνα στενά του Άντεν, περιέγραψαν όσα ζουν στις επικίνδυνες αποστολές τους.

«Σε συνεργασία με τα πληρώματα φτιάχναμε μολότοφ, ειδικά κοντάρια για να μπορούμε να τους απωθήσουμε. Αργότερα, με το όπλο, πάλι υπάρχει επικινδυνότητα, γιατί δέχεσαι πυρά. Ας μην ξεχνάμε, οι πειρατές δεν έχουν μονάχα τον ατομικό τους οπλισμό. Φέρνουν και τα RPG, τα οποία είναι αντιαρματικές ρουκέτες», είπε στον ΣΚΑΙ Έλληνας μισθοφόρος σε πλοία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, μέχρι να επιτραπεί η χρήση όπλων, πάνω από 20 πλοία ελληνικών συμφερόντων είχαν καταληφθεί από ενόπλους που ζητούσαν λύτρα.

«Αυτό το άνοιγμα είναι 12 μίλια. Εκεί είναι που σε στριμώχνουν. Όταν ακούγαν Έλληνες στα καράβια φύλακες, δεν έρχονταν και πολύ. Στην αρχή όμως, μέχρι να γίνει όλο αυτό, να νομοθετηθεί, είχαν πάρει 32 καράβια. Μέσα στις βάρκες, αυτές τις πιρόγες, έχουν πολλά νερά. Έχουν ένα σακί χόρτο το οποίο τρώνε και τους δίνει αυτοπεποίθηση και δύναμη και δεν υπολογίζουν τίποτα», είπε ο μισθοφόρος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ