Οι άγνωστες “σιδηρές κυρίες” του πλανήτη

Οι άγνωστες “σιδηρές κυρίες” του πλανήτη

Δεν είναι διάσημες σαν την Μέρκελ, ωστόσο τα ονόματά τους ξεχωρίζουν ανάμεσα στις 100 ισχυρότερες γυναίκες, αφού διαχειρίζονται δισεκατομμύρια και επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Άνγκελα Μέρκελ φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας του Forbes με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο, και ανάμεσά τους βρίσκονται κορυφαίες πολιτικοί, καλλιτέχνιδες, στελέχη κολοσσών και αυτοδημιούργητες επιχειρηματίες.

Χίλαρι Κλίντον, Κριστίν Λαγκάρντ, Μισέλ Ομπάμα και Όπρα Γουίνφρι είναι παλιές… καραβάνες στον εν λόγω κατάλογο, στον οποίο βρίσκονται συνολικά εννέα επικεφαλής κρατών, 28 διευθύνουσες σύμβουλοι, 18 που ίδρυσαν τη δική τους επιχείρηση ή ίδρυμα, 13 δισεκατομμυριούχοι, ενώ το συνολικό άθροισμα των ακολούθων και φίλων τους στα κοινωνικά δίκτυα ανέρχεται σε 812 εκατομμύρια.

Ανάμεσα στις επιλογές του περιοδικού είναι και κάποιες που δεν είναι τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό όπως η Λούσι Πενγκ, η Σάρα Μπλέικλι και η Λίλα Τρέτικοφ που είναι μικρότερες των 45 ετών και ήδη βρίσκονται σε υψηλότατα πόστα.

Δείτε το δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής

 

Διαβάστε επίσης

Οι πλουσιότεροι Έλληνες στον κόσμο για το 2014

Οι 100 πιο ισχυρές προσωπικότητες στον κόσμο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ