Πόλεμος στην Ουκρανία: Ηχήσαν ξανά οι σειρήνες στο Κίεβο

Λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα ήχησαν σειρήνες στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο για αεροπορική επιδρομή, τη στιγμή που ο πόλεμος μαίνεται.

«Προσοχή! Συναγερμός για αεροπορική επιδρομή σήμανε στο Κίεβο! Ζητούμε από όλους να μεταβούν εσπευσμένα στα καταφύγια της Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει η ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου στο Telegram.

Οι ουκρανικές αρχές έχουν προτρέψει τους κατοίκους να μην αγνοούν τις προειδοποιήσεις για αεροπορικές επιδρομές.

Ουκρανία: 1.099 άμαχοι εγκατέλειψαν σήμερα τις πολιορκημένες πόλεις της χώρας

Συνολικά 1.099 πολίτες εγκατέλειψαν την Κυριακή τις πολιορκημένες πόλεις της Ουκρανίας μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων, όπως δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος της ουκρανικής κυβέρνησης.

Ο Κιρίλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου της ουκρανικής προεδρίας, ανέφερε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι 586 άμαχοι έφυγαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα από την πολιορκημένη Μαριούπολη, ενώ άλλοι 513 απομακρύνθηκαν με λεωφορεία από την περιοχή του Λουχάνσκ.

Ουκρανία- άμαχοι

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Βασική επιδίωξη του Κιέβου στις συνομιλίες με τη ρωσική αντιπροσωπεία στην Τουρκία είναι η εκεχειρία

Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Νμίτρο Κουλέμπα δήλωσε σήμερα ότι ο πιο φιλόδοξος στόχος του Κιέβου στις συνομιλίες με την αντιπροσωπεία της Μόσχας είναι μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας, ανέφερε ότι «το ελάχιστον θα ήταν (συμφωνία) για ανθρωπιστικά ζητήματα και το μέγιστο η επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός», απαντώντας σε ερώτηση για το πλαίσιο του τελευταίου γύρου των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που θα διεξαχθούν αύριο Τρίτη στην Τουρκία.

Οι συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Ρωσίας και Ουκρανίας αναμένεται να ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης.

Πηγή: Ukrinform, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ