Οδοντίατρος δηλητηρίασε τα πρωτεϊνούχα σέικ της συζύγου του – Ήθελε νέα ζωή με την ερωμένη του

Ένας οδοντίατρος από το Κολοράντο συνελήφθη για την δολοφονία της συζύγου του. Όπως φαίνεται ο ραδιούργος 45χρονος δηλητηρίαζε τα πρωτεϊνούχα σέικ της για να μπορέσει να ξεκινήσει μια νέα ζωή με την ερωμένη του. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει 6 παιδιά.

Ο Τζέιμς Τόλιβερ Κρεγκ, 45 ετών, έβγαλε αεροπορικά εισιτήρια στην ερωμένη του, η οποία είναι ορθοδοντικός από το Τέξας. Οι δυο τους είχαν ανταλλάξει σεξουαλικά μηνύματα μέσω email, ενώ η σύζυγός του πέθαινε στο νοσοκομείο.

Ο Κρεγκ είχε αναζητήσει στο διαδίκτυο ποια δηλητήρια θα μπορούσαν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο χωρίς ανίχνευση και παρήγγειλε ένα δοχείο με τοξικό κυανιούχο κάλιο στο γραφείο του, μόλις δύο ημέρες πριν η 43χρονη σύζυγός του, Άντζελα Κρεγκ, εισαχθεί στο νοσοκομείο έπειτα από παράπονα για ζάλη και πονοκεφάλους.

Η κατάσταση της Άντζελα επιδεινώθηκε γρήγορα αφού εισήχθη την περασμένη Τετάρτη στο νοσοκομείο και μέχρι την Κυριακή ήταν εγκεφαλικά νεκρή.

Η ένορκη κατάθεση δίνει μια εικόνα για το τι οδήγησε στη δολοφονία: Ένας προηγούμενος γάμος, απιστία, οικονομικά προβλήματα και ένα παλαιότερο περιστατικό στο οποίο ο Κρεγκ φέρεται να δηλητηρίασε την Άντζελα.

Η αδελφή της Άντζελα είπε στην αστυνομία ότι ο Κρεγκ «είχε σχέσεις με πολλές γυναίκες. Είπε στην Άντζελα ότι ήταν εθισμένος στην πορνογραφία από τότε που ήταν έφηβος και νάρκωσε την Άντζελα πριν από περίπου πέντε με έξι χρόνια». Αποκάλυψε δε, ότι η αδελφή της την είχε ενημερώσει πριν από τον θάνατό της, ότι ο άνδρας της “ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας” για δεύτερη φορά.

Το ιστορικό των αναζητήσεων – «Πόσο αρσενικό χρειάζεται για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο»

Η αστυνομία στην αρχή πίστευε ότι την είχε δηλητηριαστεί με αρσενικό. Ο οδοντίατρος φέρεται να χρησιμοποίησε έναν υπολογιστή στο γραφείο του για να ψάξει πόσο αρσενικό χρειάζεται για να σκοτώσει ένα άτομο και παρήγγειλε αρσενικό, κυάνιο και ολεανδρίνη – τρεις θανατηφόρες χημικές ουσίες, σύμφωνα με έρευνα του ιστορικού της συσκευής στο Διαδίκτυο.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι δηλητηρίασε τα πρωτεϊνικά ροφήματα της γυναίκας του με τις τοξίνες και τελικά τη σκότωσε με το κυάνιο που παρήγγειλε στο γραφείο του. Μάλιστα, έδωσε οδηγίες στην υπεύθυνη του γραφείου στο οδοντιατρείο του ότι είχε ένα προσωπικό πακέτο που θα παραδοθεί στο ιατρείο στις 13 Μαρτίου και της ζήτησε να μην το ανοίξει. Ωστόσο, ένας άλλος υπάλληλος «το άνοιξε κατά λάθος και όταν εκείνη πήγε να το κλείσει, βρήκε μέσα «ένα αυτοκόλλητο βιολογικού κινδύνου και ένα φιαλίδιο που έγραφε “Κυανιούχο κάλιο”», σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση.

Η γυναίκα έψαξε στο google σε τι χρησιμεύει η χημική ουσία και ανακάλυψε ότι η γυναίκα του οδοντιάτρου είχε παρόμοια συμπτώματα με αυτά που προκαλεί η δηλητηρίαση από κυανιούχο κάλιο. Τότε ενημέρωσε το νοσοκομείο που νοσηλευόταν αλλά και την αστυνομία.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ