O συγγραφέας Ρομπέρτο Σαβιάνο αυτοπροτείνεται ως… υποψήφιος αρχηγός του κόμματος του λαϊκιστή Μπέπε Γκρίλο

Καθώς τα μέλη του λαϊκίστικου κινήματος των Πέντε Αστέρων πρόκειται σε λίγες ημέρες να επιλέξουν μέσω διαδικτύου τον νέο αρχηγό τους και υποψήφιο πρωθυπουργό, ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο αποφάσισε απόψε να… αυτοπροταθεί για το αξίωμα.

Μέχρι τώρα, ο μόνος γνωστός και ισχυρός υποψήφιος (ο οποίος μάλιστα χαίρει και της στήριξης του ιδρυτή του κινήματος, Μπέπε Γκρίλο), είναι ο νυν αντιπρόεδρος της βουλής, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ο Σαβιάνο, με ανάρτησή του στο Facebook, ανέφερε ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή για να βοηθήσει το Κίνημα να βγει από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, με μια ομοφωνία η οποία θυμίζει… πρώην ανατολική Ευρώπη.

Παράλληλα, αναγνωρίζει ότι δεν είναι εγγεγραμμένος στα Πέντε Αστέρια αλλά, όπως και ο Ντι Μάιο, έχει κατηγορηθεί για δυσφήμιση.

Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν πολύ απίθανο να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Σαβιάνο, αφενός επειδή δεν είναι μέλος του κινήματος, και αφετέρου επειδή επισήμως η διορία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων έληξε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Πρόκειται παρόλα αυτά για μια κίνηση η οποία θα προκαλέσει σειρά συζητήσεων και προβληματισμό, τόσο στα μέλη των Πέντε Αστέρων, όσο και στο σύνολο της ιταλικής πολιτικής σκηνής. Ιδίως σε σχέση με το ότι ο Λουίτζι Ντι Μάιο, επελέγη και πρόκειται να κερδίσει -εκτός θεαματικών εκπλήξεων- το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού του κινήματος των λαϊκιστών, χάρη στην καθοριστική βούληση και στήριξη του Μπέπε Γκρίλο.

Πηγή πληροφοριών: Corriere della Sera, ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ