Ο Ρέντσι απαντά στις προκλήσεις του Ερντογάν

Την αντίδραση του Πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι προκάλεσε η δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την οποία κάλεσε τους δικαστές της χώρας να ασχοληθούν με τη μαφία και όχι με τον γιο του.

«Οι Ιταλοί δικαστές, ας ασχοληθούν με τη μαφία κι όχι με τον γιο μου» δήλωσε ο Ερντογάν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται δικαστική έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βάρος του γιου του Τούρκου Προέδρου, Μπιλάλ Ερντογάν που θα μπορούσε να υπονομεύσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ρέντσι απάντησε στη δήλωση του Ερντογάν μέσω μίας ανάρτησης στον λογαριασμό του στο twitter.

«Σε αυτή την χώρα, οι δικαστές ενεργούν βάσει των νόμων και του Συντάγματος, όχι βάσει των όσων λέει ο Πρόεδρος της Τουρκίας. Αυτό ονομάζεται “Κράτος Δικαίου”» έγραψε ο Ιταλός Πρωθυπουργός.

Ο Μπιλάλ Ερντογάν, ο μεγαλύτερος γιος του Τούρκου προέδρου, βρέθηκε στο στόχαστρο μιας έρευνας τον Φεβρουάριο από την εισαγγελία της Μπολόνια έπειτα από μια μήνυση που κατέθεσε Τούρκος επιχειρηματίας.

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι ο Μπιλάλ διέφυγε στην Ιταλία έχοντας μαζί του «ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό» και μια ομάδα ένοπλων σωματοφυλάκων με διπλωματικά διαβατήρια.

«Ο γιος μου έπρεπε να επιστρέψει στη Μπολόνια για να ολοκληρώσει το διδακτορικό του» αλλά κινδυνεύει να συλληφθεί» δήλωσε  ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «Σε αυτήν την πόλη με αποκαλούν δικτάτορα και διαδηλώνουν υπέρ του PKK. Γιατί κανείς δεν παρεμβαίνει; Αυτό είναι το Κράτος Δικαίου; Η υπόθεσή του θα μπορούσε να υπονομεύσει τις σχέσεις μας με την Ιταλία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Ομπάμα: Ο Τραμπ δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος

Ερντογάν: Χωρίς βίζα δεν υπάρχει συμφωνία για το προσφυγικό – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ