Ο Πούτιν στη σύνοδο της G20

Ο Πούτιν στη σύνοδο της G20

Ο Αυστραλός υπουργός Οικονομικών, Τζο Χόκι, επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα παραστεί στη σύνοδο των ηγετών της ομάδας G20, που θα γίνει τον ερχόμενο μήνα στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας.

«Θα πρέπει να αναμένει (ο Βλ. Πούτιν) ότι θα γίνει μια πλήρης και ειλικρινής συζήτηση πάνω σε επίμαχα θέματα όπως το ουκρανικό και η ρήψη του μαλαισιανού αεροσκάφους όπου σκοτώθηκαν 298 άτομα, εκ των οποίων οι 38 ήταν Αυστραλοί» είπε ο κ. Χόκι.

Στο μεταξύ, ο Αυστραλός υπουργός Οικονομικών, αρνήθηκε να ανακαλέσει τις δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή με τις οποίες καλούσε την αντιπολίτευση της να ψηφίσει τον προϋπολογισμό. «Η αντιπολίτευση συμφώνησε για την εμπλοκή της Αυστραλίας στον πόλεμο που διεξάγεται στο Ιράκ και πρέπει να υπερψηφίσει και τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, γιατί η εμπλοκή μας εκεί ενέχει και το σχετικό κόστος» είπε ο κ. Χόκι προσθέτοντας ότι αυτό θα αποδείξει και το κατά πόσο η αντιπολίτευση στηρίζει ειλικρινά και με πράξεις -και όχι μόνο λόγια- την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

Ο Πρωθυπουργός, Τόνι ‘Αμποτ -αν και ρωτήθηκε πολλές φορές αν συμφωνεί με τα λεγόμενα του κ. Χόκι ή αν θα του ζητήσει να ανακαλέσει τα όσα είπε- αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα και απάντησε ότι «ο αρχηγός της αντιπολίτευσης είναι πραγματικός πατριώτης και η αντιπολίτευση έχει κάθε δικαίωμα να έχει τη δική της άποψη για τον προϋπολογισμό μας».

Υπενθυμίζεται ότι η εμπλοκή της Αυστραλίας στον πόλεμο του Ιράκ υπολογίζεται ότι θα κοστίσει γύρω στα 500 εκατ. δολάρια.

 

Διαβάστε επίσης:

ΦΩΤΟ-Κόβουν την ανάσα νέες φωτογραφίες από την Αμφίπολη – Εντυπωσιακά ψηφιδωτά

Νέα θεωρία στο «θρίλερ» με τη «χαμένη» πτήση MH370

ΒΙΝΤΕΟ-Αντικύθηρα: Αναζητούν το εξάρτημα που λείπει από τον Μηχανισμό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ