Ο πάπας Φραγκίσκος κλείστηκε σε ασανσέρ – Απεγκλωβίστηκε από την πυροσβεστική

Μόλις εμφανίστηκε μπροστά στο πλήθος πιστών, ο Πάπας Φραγκίσκος απολογήθηκε για τη 10λεπτη καθυστέρηση στην κυριακάτικη ομιλία του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αποκάλυψε ότι κλείστηκε σε ασανσέρ και εξ ου η καθυστερημένη έλευσή του ενώπιόν τους.

“Συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά συνέβη ένα ατύχημα. Κλείστηκα στο ασανσέρ για 25 λεπτά” είπε απολογούμενος ο Πάπας. Όπως εξήγησε από το μπαλκόνι του Αποστολικού Ανακτόρου, εξήγησε στο πλήθος: “Έπεσε η ηλεκτρική τάση και ο ανελκυστήρας σταμάτησε. Κλήθηκαν οι πυροσβέστες που επιχείρησαν να φτιάξουν το πρόβλημα για περισσότερα από 20 λεπτά και ο ανελκυστήρας κινήθηκε ξανά. Ευχαριστώ τους πυροσβέστες. Χειροκροτήστε τους” είπε ο Ποντίφικας απευθυνόμενος στο πλήθος.

Υπενθυμίζεται ότι αυτός ο ανελκυστήρας είναι ιδιωτικός και προορίζεται μόνο για τον Πάπα. Στο Βατικανό αποκαλείται “Το ασανσέρ του Σέξτου Ε'”. Βγαίνει κατευθείαν στα παπικά διαμερίσματα όπου ο Ποντίφικας τα χρησιμοποιεί τις Κυριακές και σε άλλες επίσημες εκδηλώσεις.

Πηγή: Corriere.it

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.