Ο Ομπάμα συνεχάρη τον Νετανιάχου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε απόψε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της Τρίτης, μετά από μια προεκλογική εκστρατεία που προκάλεσε εντάσεις μεταξύ των δύο παραδοσιακών συμμάχων.

Ο Ομπάμα «μίλησε με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου για να τον συγχαρεί για την επιτυχία του κόμματός του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος, διευκρινίζοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος «επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ για μια λύση στο Μεσανατολικό που θα περιλαμβάνει δύο κράτη, ένα ασφαλές Ισραήλ δίπλα σε μια εθνικά κυρίαρχη και βιώσιμη Παλαιστίνη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές και τις συνομιλίες τους, καθώς υπάρχει μπροστά τους ένας «δύσκολος δρόμος» προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Αναφερόμενος στο θέμα του Ιράν, ο Ομπάμα είπε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να επιτύχουν μια συνολική συμφωνία που θα εμποδίζει την Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και θα επιτρέπει την επαλήθευση του ειρηνικού χαρακτήρα του πυρηνικού προγράμματός της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ