Ο ιδιοκτήτης της United Furniture «εξαφανίστηκε» μετά την απόλυση 2.700 εργαζομένων

Ο ιδιοκτήτης της United Furniture Industries – η οποία την περασμένη εβδομάδα απέλυσε 2.700 εργαζομένους μέσω γραπτών μηνυμάτων και email ενώ κοιμόντουσαν – εξαφανίστηκε έπειτα από διαμάχες με το διοικητικό συμβούλιο και τους τραπεζίτες για το αν θα κηρύξει πτώχευση, σύμφωνα με την The Post.

Εταιρεία απέλυσε «νύχτα» 2.700 υπαλλήλους – Το μήνυμα που διάβασαν όταν ξύπνησαν για να πάνε στη δουλειά

Ο Ντέιβιντ Μπέλφορντ, ένας πλούσιος επιχειρηματίας από το Οχάιο, έχει κρατήσει την σιωπή του μετά τις απολύσεις ολόκληρου του εργατικού δυναμικού του στο Μισισιπή, τη Βόρεια Καρολίνα και την Καλιφόρνια τις ημέρες πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών – παρά τις προσπάθειες δανειστών και δικηγόρων που εκπροσωπούν τους απολυμένους να τον προσεγγίσουν.

«Κανείς δεν έχει ακούσει τίποτα από τον ιδιοκτήτη. Δεν ανταποκρίνεται στα τηλεφωνήματα κανενός. Είναι μια τόσο φρικτή κατάσταση», είπε μια πηγή με γνώση της κατάστασης στην The Post.

Η Post έχει κάνει αρκετές προσπάθειες να επικοινωνήσει με τον Μπέλφορντ. Ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί εκατοντάδες απολυμένους υπαλλήλους στο Μισισιπή, ο Φίλιπ Χερν, είπε ότι φήμες στροβιλίζονται μεταξύ πρώην υπαλλήλων ότι ο Μπέλφορντ είχε φύγει για το Παρίσι μετά τις απολύσεις.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας που εδρεύει στο Tupelo, Miss. πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση στις 20 Νοεμβρίου και αποφάσισε να καταθέσει αίτηση πτώχευσης. Αλλά την επόμενη μέρα, ο Μπέλφορντ απέρριψε το σχέδιο, σύμφωνα με τον Χερν, ο οποίος εκπροσωπεί περισσότερους από 600 υπαλλήλους της UFI στο Μισισιπή, συμπεριλαμβανομένων πολλών εργαζομένων ανώτερου επιπέδου.

«Ακούγεται ότι η ομάδα διαχείρισης κατέληγε σε ένα σχέδιο για να σώσει την εταιρεία και ο Μπέλφορντ είπε: «Αυτό είναι ένα περιτύλιγμα – δεν το κάνουμε».

Οι εργαζόμενοι της UFI έλαβαν email και μηνύματα ενώ κοιμόντουσαν στις 21 Νοεμβρίου, λέγοντάς τους να μην έρθουν στη δουλειά την επόμενη μέρα, επειδή οι δουλειές τους είχαν καταργηθεί άμεσα μαζί με τα οφέλη της υγειονομικής περίθαλψης.

Η σιωπή του Belford έχει αφήσει τους δανειστές της UFI και μια χούφτα άτομα κοντά στην εταιρεία να προσπαθούν να βρουν τι να κάνουν με τα περιουσιακά της στοιχεία, τις μισθώσεις και τους υπαλλήλους της, ανέφεραν πηγές στην The Post.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ