Ο Έλον Μασκ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που έχασε 200 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, άλλοτε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έσπασε νέο ρεκόρ. Ο ιδρυτής της Tesla και ιδιοκτήτης του Twitter έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που έχασε 200 δισεκατομμύρια δολάρια από την καθαρή του περιουσία, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaire’s Index.

Έλον Μασκ: Η απάντησή του στις προβλέψεις του Μενβέντεφ

Ο Μασκ, του οποίου η καθαρή περιουσία κορυφώθηκε τον Νοέμβριο του 2021 στα 340 δισεκατομμύρια δολάρια, έχει δει την περιουσία του να πέφτει στα 137 εκατομμύρια δολάρια καθώς οι μετοχές της Tesla έχουν πέσει κατακόρυφα κατά 65% τον περασμένο χρόνο. Ήταν η χειρότερη χρονιά της αυτοκινητοβιομηχανίας έως σήμερα.

Η πτώση περιελάμβανε μια βουτιά 11% μόνο την Τρίτη, αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι η αύξηση των κρουσμάτων COVID ανάγκασε την Tesla να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή στη Σαγκάη.

Έλον Μασκ: Πλαστικός χειρουργός «τσαλακώνει» την εικόνα του – Πόσα έχει ξοδέψει σε αισθητικές επεμβάσεις

Σε ένα σημείωμα που εστάλη στο προσωπικό την Τετάρτη, ο δισεκατομμυριούχος ευχαρίστησε τους εργαζομένους για την «εξαιρετική συνεργασία» καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ υποβάθμισε τη θλιβερή απόδοση των μετοχών της εταιρείας.

«Μην σας ενοχλεί πολύ η τρέλα του χρηματιστηρίου», είπε ο Μασκ στο σημείωμα που έχει το CNBC. «Καθώς επιδεικνύουμε συνεχείς άριστες επιδόσεις, η αγορά θα το αναγνωρίσει αυτό». Ο Μασκ έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου νωρίτερα αυτό το μήνα – με τη σκυτάλη να παραδίδεται στον Μπερνάρ Αρνό, τον Γάλλο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της LVMH.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ