Ο Ελ Μπαραντέι πρωθυπουργός

Ο Ελ Μπαραντέι πρωθυπουργός

 

Ο μεταβατικός πρόεδρος Άντλι Μανσούρ ζήτησε από τον ως σήμερα ηγέτη της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι να τεθεί επικεφαλής της νέας κυβέρνησης της χώρας, έγραψε η ελεγχόμενη από τον στρατό εφημερίδα αλ Αχράμ.

Σύμφωνα με πηγή των ενόπλων δυνάμεων ο Ελ Μπαραντέι, ο οποίος είχε τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης, αναμένεται να ορκιστεί απόψε.

Ωστόσο ένα ανώτερο στέλεχος του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, του πολιτικού βραχίονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, απέρριψε τον διορισμό του.

«Απορρίπτουμε αυτό το πραξικόπημα και ό,τι προκύπτει από αυτό, περιλαμβανομένου (του διορισμού) του Ελ Μπαραντέι» στο αξίωμα του πρωθυπουργού, είπε ο αξιωματούχος αυτός κατά την διάρκεια μιας πολιτικής συγκέντρωσης στο Κάιρο.

Στο μεταξύ ο Γιούσεφ αλ Καραντάουι, ένας εξέχων σουνίτης ιεροδιδάσκαλος που εδρεύει στο Κατάρ, εξέδωσε φετφά με τον οποίο καλεί τους Αιγύπτιους να υποστηρίξουν τον ανατραπέντα πρόεδρο Μόρσι καθώς όπως τονίζει η ανατροπή του πρώην προέδρου από το στρατό εναντιώνεται στην δημοκρατία και στο Σύνταγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 Αίγυπτος: Ο ΕλΜπαραντέι πρόκειται να ονομαστεί πρωθυπουργός

 

Πηγή:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ