Ο δικηγόρος της απάτης: Ψώνισε σε εμπορικό κέντρο και μετά κατήγγειλε την απαγωγή του για να μην πληρώσει

Ένας δικηγόρος στην Βραζιλία βρίσκεται υπό έρευνα αφού φέρεται να ξόδεψε πάνω από 13.000 βραζιλιάνικα ρεάλια (2.700 δολάρια) σε εμπορικό κέντρο και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι κάποιος τον απήγαγε και χρησιμοποίησε την πιστωτική του κάρτα.

Στις 19 Μαΐου, ο Rodrigo Barcelos de Oliveira, δικηγόρος από το Ρίο ντε Τζανέιρο, εισέβαλε στο 16ο αστυνομικό τμήμα της βραζιλιάνικης πόλης για να καταγγείλει ένα σοβαρό έγκλημα. Είπε στους αστυνομικούς ότι νωρίτερα εκείνη την ημέρα οδηγούσε στον δρόμο Avenida das Américas, όταν τον πλησίασαν δύο ένοπλοι άνδρες με μοτοσικλέτες και τον ανάγκασαν να σταματήσει στο πάρκινγκ του Barra Shopping Center, ενός εμπορικού κέντρου στη δυτική πλευρά του Ρίο. Εκεί, ο ένας από τους άνδρες πήρε την πιστωτική του κάρτα και πέρασε πέντε ώρες κάνοντας τα ψώνια του, ενώ ο άλλος τον απειλούσε με όπλο. Έδωσε στους άνδρες τον κωδικό PIN της κάρτας και αυτοί την χρησιμοποίησαν μέχρι το όριο που είχε θέσει η τράπεζα. Στη συνέχεια οι απαγωγείς έφυγαν με τα προϊόντα που αγόρασε, τα κοσμήματά του, το τηλέφωνο, το πορτοφόλι και τη βέρα του.

Υπό το φως τόσο σοβαρών κατηγοριών, η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο ξεκίνησε αμέσως έρευνα και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ελέγξει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του εμπορικού κέντρου, προκειμένου να εντοπίσει τον άνδρα που είχε εξαντλήσει το όριο της πιστωτικής κάρτας του δικηγόρου. Μόνο που, προς έκπληξή τους, εντόπισαν τον Rodrigo Barcelos de Oliveira να περπατά αμέριμνος στο εμπορικό κέντρο με το κινητό του τηλέφωνο στο χέρι και να κάνει αγορές με την πιστωτική του κάρτα σε 11 διαφορετικά καταστήματα, μεταξύ των οποίων ένα σούπερ μάρκετ, ένα κατάστημα με αξεσουάρ μοτοσικλέτας, έναν οπτικό, ένα κατάστημα υποδημάτων και ένα κατάστημα επώνυμων ρούχων.

Αφού κατήγγειλε την απαγωγή στην αστυνομία, ο Βραζιλιάνος δικηγόρος προσπάθησε επίσης να ακυρώσει όλες τις αγορές, ισχυριζόμενος ότι η πιστωτική του κάρτα είχε κλαπεί υπό την απειλή όπλου. Ωστόσο, η τράπεζα αρνήθηκε το αίτημά του, επειδή είχε χρησιμοποιηθεί κάθε φορά ο σωστός κωδικός PIN.

Μετά την προβολή του υλικού παρακολούθησης από το εμπορικό κέντρο, η αστυνομία αποφάσισε ότι ο Rodrigo Barcelos de Oliveira είχε καταστεί ύποπτος και την περασμένη Παρασκευή πραγματοποίησε έρευνα στο διαμέρισμά του. Όπως ήταν αναμενόμενο, στο σπίτι του δικηγόρου βρέθηκαν όλα τα προϊόντα που φέρεται να αγόρασε ένας από τους ένοπλους δράστες, όπως ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, δύο μαγιό, ένα ζευγάρι επώνυμα εσώρουχα και ένα κράνος μοτοσικλέτας.

O Βραζιλιάνος δικηγόρος ομολόγησε ότι επινόησε την ιστορία της απαγωγής, ισχυριζόμενος ότι είχε καταφύγει στο ψέμα λόγω οικονομικών δυσκολιών. Τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπεξαίρεση και καταγγελία ψεύτικου εγκλήματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ