Ο Μπόρις Τζόνσον αρνείται ότι είπε ψέματα στη βασίλισσα Ελισάβετ – BINTEO

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε ότι είπε ψέματα στη Βασίλισσα Ελισάβετ σχετικά με τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες, μετά την απόφαση δικαστηρίου το οποίο έκρινε ότι η απόφασή του αυτή ήταν παράνομη.

Το Κοινοβούλιο ανέστειλε τη λειτουργία του τη Δευτέρα έως τις 14 Οκτωβρίου, μια κίνηση την οποία αντιπολιτευόμενοι βουλευτές υποστήριξαν ότι είχε σκοπό να εμποδίσει τις προσπάθειές τους να τον αποτρέψουν από το να προχωρήσει σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

Το εφετείο της Σκωτίας αποφάσισε πως η αναστολή δεν είναι νόμιμη και είχε σκοπό να θέσει εμπόδια στους βουλευτές με αποτέλεσμα αντίπαλοί του να τον κατηγορήσουν ότι είπε ψέματα στη βασίλισσα για τους λόγους της αναστολής.

Στην ερώτηση αν είπε ψέματα στη βασίλισσα, ο Τζόνσον απάντησε: «Απολύτως όχι».

Ο Τζόνσον είπε ότι η τρέχουσα σύνοδος του Κοινοβουλίου είναι η μεγαλύτερη από την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου στην Αγγλία τον 17ο αιώνα και πρόσθεσε πως οι βουλευτές θα έχουν άφθονο χρόνο για να συζητήσουν και πάλι το Brexit μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 17-18 Οκτωβρίου.

Λέει πως ανέστειλε το Κοινοβούλιο ώστε η κυβέρνηση να έχει αρκετό χρόνο για να παρουσιάσει το νομοθετικό πρόγραμμά της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ