Ο Μπιν Λάντεν άφησε 25 εκατ. ευρώ για νέες επιθέσεις

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν άφησε 25 εκατ. ευρώ στη διαθήκη του, προκειμένου να είναι βέβαιος ότι οι ακόλουθοι του θα συνεχίσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια στη Δύση.

Στη χειρόγραφη διαθήκη του, ο αρχηγός της αλ-Κάιντα εκφράζει την ανησυχία του τόσο για την προσωπική ασφάλειά του, όσο και για την «κληρονομιά» που θα αφήσει πίσω του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Telegraph, η περιουσία του Μπιν Λάντεν που αγγίζει τα 29 εκατ. δολαρίων, προοριζόταν για να χρησιμοποιηθεί «στο όνομα του Αλλάχ».

Οι αμερικανικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα, ένα φάκελο που περιέχει τη διαθήκη του Μπιν Λάντεν καθώς και έγγραφα που κατασχέθηκαν από το κρησφύγετο του στο Πακιστάν, πριν από πέντε χρόνια.

Στα έγγραφα αυτά, φαίνεται η έντονη ανησυχία του ότι οι μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται κοντά στα ίχνη του. Μάλιστα, σε μία επιστολή γράφει για την επίσκεψη μίας εκ των πολλών συζύγων του σε οδοντίατρο στο Ιράν, γράφοντας ότι φοβόταν πως ένα τσιπ παρακολούθησης της CIA μπορεί να είναι κρυμμένο σε ένα από τα εμφυτεύματα που της τοποθετήθηκαν.

Ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στο Reuters ότι τα νέα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι ο Μπιν Λάντεν «είχε μεγάλα σχέδια και προσπαθούσε να διεκδικήσει εκ νέου τη ”νίκη” της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά δεν είχε επαφή με τις πραγματικές δυνατότητες της οργάνωσής του».

Πηγή: The Telegraph

Δείτε επίσης:

Σοκ – Σκότωσε την κόρη του γιατί δεν του είπε που ήταν

Τραγωδία στον αέρα – 9χρονο κοριτσάκι έσβησε μέσα στο αεροπλάνο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.