Ο Μπερλουσκόνι γιορτάζει τα 80α του γενέθλια- Για ποια πράγματα μετανιώνει

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι γιορτάζει σήμερα τα 80α του γενέθλια με μια σύντροφο σχεδόν μισό αιώνα νεότερή του και μια οικογένεια που ο ίδιος μετανιώνει που την παραμέλησε.

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός και μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης απουσιάζει από την δημόσια ζωή από τον περασμένο Ιούνιο που υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και λέει ότι σκοπεύει να μείνει εκτός πολιτικής, μια αχάριστη ερωμένη που ποτέ δεν αγάπησε πραγματικά.

«Κοιτάζω προς το αβέβαιο μέλλον χωρίς να ξέρω τι μου επιφυλάσσει» δήλωσε σε συνέντευξή του σε ένα από τα δικά του περιοδικά, το Chi, για τον εορτασμό των γενεθλίων του.

«Αυτό που συνειδητοποίησα, ίσως το πιο σημαντικό πράγμα, είναι πως θα περνώ περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου. Θα αφιερώσω περισσότερο χρόνο στους ανθρώπους που αγαπώ και έτσι θα έπρεπε να είναι: πέντε παιδιά και δέκα εγγόνια, με έχουν μετατρέψει σε πατριάρχη» τόνισε.

Παρά την τάση του να κάνει μεταμόσχευσημαλλιών και πλαστικές εγχειρήσεις, ακόμη και ο Μπερλουσκόνι δεν κατόρθωσε να σταματήσει την πορεία του χρόνου.

Υποβλήθηκε τον Ιούνιο σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση για αντικατάσταση μιας ελαττωματικής καρδιακής βαλβίδας που θα μπορούσε να του κοστίσει τη ζωή.

Κι αυτή δεν ήταν η πρώτη εγχείρηση: Είχε τοποθετήσει έναν βηματοδότη μετά από καρδιακή προσβολή πριν από μία δεκαετία και είχε εγχειριστεί για καρκίνο του προστάτη το 1997.

«Σε όλη μου τη ζωή δεν είχα σκεφτεί ποτέ την ηλικία μου. Αντιθέτως πάντα ζούσα σαν να ήμουν 40 ετών, διότι έτσι ένιωθα: γεμάτος περιέργεια και την επιθυμία να δημιουργώ» πρόσθεσε.

Δύο φορές διαζευγμένος, ο Μπερλουσκόνι ζει τα τελευταία χρόνια με την 31χρονη Φρανσέσκα Πασκάλε.

«Τότε εμφανίστηκε ξαφνικά από το πουθενά το πρόβλημα με την καρδιά μου. Και με την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκα, συνειδητοποίησα πως είμαι πλέον 80 ετών».

«Εγώ φταίω για την Μίλαν»

Μεταξύ των πραγμάτων για τα οποία μετανιώνει, είναι πως δεν αφιέρωσε πολύ χρόνο στην αγαπημένη του Μίλαν, τον τελευταίο καιρό.

Η επτά φορές πρωταθλήτρια της Ευρώπης θα περάσει σε λίγο καιρό στα χέρια Κινέζων επενδυτών.

«Εάν η Μίλαν δεν τα κατάφερε τόσο καλά όσο στο παρελθόν, είναι επειδή δεν είχα το χρόνο να αναλάβω προσωπικά τη φροντίδα της» δήλωσε, εκφράζοντας τη λύπη του.

Αυτό, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, οφείλεται στους προκατειλημμένους δικαστές που τον κυνηγούν σε μια σειρά νομικών υποθέσεων, από φορολογική απάτη μέχρι τις σεξουαλικές σχέσεις με μία ανήλικη σε κάποιο από τα περιβόητα Bunga Bunga πάρτι του.

«Για χρόνια περνούσα τουλάχιστον τρία απογεύματα την εβδομάδα με τον δικηγόρο μου προετοιμαζόμενος για τις 3.600 ακροάσεις που έπρεπε να παραβρεθώ σε 73 δικές».

Η καταδίκη το 2013 για απάτη βρίσκει τον Μπερλουσκόνι εκτός κοινοβουλίου, και όπως ένας απατημένος εραστής, τώρα επιμένει πως ποτέ δεν νοιαζόταν.

«Η πολιτική δεν ήταν ποτέ πραγματικά το πάθος μου. Το μόνο που μου έκανε ήταν να χάσω πολύτιμο χρόνο και ενέργεια. Αν μπήκα στον χώρο της πολιτικής ήταν μόνο για να σταματήσω τους κομμουνιστές από το να πάρουν την εξουσία».

Ο Μπερλουσκόνι ήταν ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της μεταπολεμικής περιόδου της Ιταλίας. Αλλά δεν φαίνεται να αφήνει και τίποτα στην πολιτική κληρονομιά.

Από την αποχώρησή του από το πολιτικό πεδίο μάχης, το κόμμα του Forza Italia, περιθωριοποιήθηκε.

Πηγή: ethnos.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Βερολίνο: Η μεταφορά προσφύγων δεν αφορά στα νησιά

Die Zeit: «Δεν φταίει η Ελλάδα» στο προσφυγικό

Επική φάρσα – “Φονικές” μέλισσες στο ασανσέρ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ