Ο Αμπντεσλάμ αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βέλγων ανακριτών

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο ύποπτος ως οργανωτής των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ο οποίος συνελήφθη στις 18 Μαρτίου στο Βέλγιο, δεν συνεργάσθηκε με τις ανακριτικές αρχές μετά τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες, διευκρίνισε ο συνήγορός του σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Ο Αμπντεσλάμ «θέλει να επιστρέψει στη Γαλλία το συντομότερο δυνατόν διότι, πιστεύω, ότι θέλει να δώσει εξηγήσεις στη Γαλλία», διευκρίνισε ο δικηγόρος, ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει κατ΄αποκλειστικότητα στο ραδιοφωνικό δίκτυο ότι ο πελάτης του παραμένει σιωπηλός μπροστά τους ανακριτές. «Πιστεύω ότι ήθελε πρώτα να με δει», είπε.

Ωστόσο, αμέσως μετά την σύλληψή του, είχε ειπωθεί ότι ο άνθρωπος που θεωρείται εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι είχε αρχίσει να συνεργάζεται. Ο συνήγορός του είχε κάνει τότε λόγο για «έναν άνθρωπο έτοιμο να απαντήσει “σε όλες τις ερωτήσεις” ».

«Χθες δεν συνεργάσθηκε;», τον ρώτησε δημοσιογράφος του γαλλικού ραδιοφώνου και αυτός απάντησε: «Όχι».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε ερώτηση σχετικά με το τι σκέφτεται ο πελάτης του για τις επιθέσεις που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες την Τρίτη, απαντά: «Δεν θέλω να ξέρω τι σκέπτεται. Σε αυτή τη φάση δεν είναι ακόμη σημαντικό».

Αμέσως μετά τη σύλληψή του, ο Αμπντεσλάμ είχε ωστόσο δηλώσει δια του συνηγόρου του ότι θα αρνηθεί την έκδοσή του στη Γαλλία.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι συνεργάζεται με την βελγική δικαιοσύνη… στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όπου η Γαλλία θα ζητήσει την έκδοσή του, και ήδη μπορώ να σας ανακοινώσω ότι θα αρνηθούμε την έκδοσή του στη Γαλλία», είχε δηλώσει κατηγορηματικά πριν από πέντε ημέρες ο δικηγόρος στους δημοσιογράφους.

Διαβάστε επίσης:

Ο Αμπντεσλάμ θέλει να επιστρέψει στη Γαλλία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ