Ο αιγυπτιακός στρατός κατά των ισλαμιστών

Ο αιγυπτιακός στρατός κατά των ισλαμιστών

Δεκαπέντε ένοπλοι ισλαμιστές σκοτώθηκαν στην χερσόνησο του Σινά από πυραύλους, μετά τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ότι ελικόπτερα του στρατού επιτέθηκαν σε προπύργιά τους στην περιοχή, όπως μετέδωσε κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα ελικόπτερα του στρατού είχαν βάλει στόχο δύο χωριά νότια της Σέιχ Ζουβέιντ, μιας πόλης που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας.

Πηγές της αιγυπτιακής ασφάλειας δήλωσαν παράλληλα ότι τουλάχιστον 8 ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από την επίθεση της αιγυπτιακής πολεμικής αεροπορίας σήμερα σε πολλά χωριά του Βορείου Σινά.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι διεξάγεται αεροπορική επιχείρηση, “η πιο σημαντική του είδους στο Σινά”, η οποία έχει στόχο αποθήκες όπλων και εκρηκτικών, όπως και σπίτια στα οποία φέρεται ότι κρύβονται μαχητές.

Ο αιγυπτιακός στρατός έχει εντείνει την εκστρατεία του κατά των ισλαμιστών ενόπλων στην χερσόνησο του Σινά, στα σύνορα με την Γάζα, μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, και έχει κατηγορήσει τους Παλαιστινίους της Γάζας ότι υποστηρίζουν τους ισλαμιστές μαχητές.

Αξιωματούχοι του αιγυπτιακού στρατού έχουν κατηγορήσει την Χαμάς για ανάμιξη στις αιγυπτιακές υποθέσεις και έχουν σημειώσει ότι οι Παλαιστίνιοι μπορεί να βοηθούν τους ισλαμιστές μαχητές στο Σινά.

Η Χαμάς ωστόσο από την πλευρά της διαψεύδει τις κατηγορίες αυτές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ