Ο Αυστραλός υπουργός Mετανάστευσης για τους πρόσφυγες: Είναι αγράμματοι και μας παίρνουν τις δουλειές

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Πίτερ Ντάτον όταν είπε ότι «η αποδοχή των αγράμματων μεταναστών θα έθετε σε κίνδυνο τις κοινωνικές υπηρεσίες και την αγορά εργασίας της χώρας».

Συγκεκριμένα, ο Ντάτον, που είναι μέλος της συντηρητικής κυβέρνησης συνασπισμού της Αυστραλίας, σε συνέντευξή του στο Sky News, επέκρινε την πρόταση για την αύξηση του αριθμού των προσφύγων που δέχεται ετησίως η Αυστραλία.

«Είναι αγράμματοι και αμόρφωτοι. Δεν μπορούν να μιλήσουν καλά καλά τη μητρική τους γλώσσα, πόσο μάλλον τα Αγγλικά, και αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα», τόνισε ο υπουργός και υποστήριξε ότι «έρχονται για να πάρουν τις δουλειές των Αυστραλών». 

«Το πιθανότερο είναι να μείνουν άνεργοι και να κάνουν ουρές για να παίρνουν τα επιδόματα πρόνοιας που δίνει η χώρα, ενώ την ίδια ώρα οι πόροι είναι ανεπαρκείς», πρόσθεσε ο Ντάτον, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Μάλιστα, ο ηγέτης των Εργατικών Μπιλ Σόρτεν απαίτησε από τον συντηρητικό Ντάτον να ζητήσει συγγνώμη για τα σχόλιά του, λέγοντας ότι δεν προσβάλει μόνο τους μετανάστες αλλά και χιλιάδες πολίτες της Αυστραλίας που υπήρξαν μετανάστες και δούλεψαν σκληρά για να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας.

 

Πηγή:theguardian.com

Δείτε επίσης:

Σάλος στη Βρετανία με τον πρωτοσέλιδο τίτλο της “Sun” για το brexit

Handelsblatt: O Τσακαλώτος επινοεί νέους φόρους με φαντασία

Ο εγγονός του Μιρό δημοπρατεί έργα του ζωγράφου για να βοηθήσει τους πρόσφυγες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ