Ντόναλντ Τραμπ: To ειρωνικό tweet της Στόρμι Ντάνιελς και η παρουσία του υπόλογου στην Γερουσία συμβούλου του

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από το Δικαστικό Μέγαρο του Μανχάταν όπου του απαγγέλθηκαν 34 κατηγορίες για την χρηματοδότηση της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, το 2016, κατηγορίες για τις οποίες δήλωσε αθώος.

Δύο πράγματα εντυπωσίασαν την σημερινή, συνηθισμένη, ως προς το νομικό κομμάτι διαδικασία, αλλά σουρεαλιστική για τις ΗΠΑ, αφού είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τους που κατηγορείται με βάση τον Ποινικό Κώδικα της χώρας, ένας πρώην πρόεδρος.

Το πρώτο ήταν το πικρόχολο tweet της Ντάνιελς,  την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η όλη διαδικασία. Η Στόρμι Ντάνιελς, το κανονικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ, έγινε γνωστή λόγω σεξουαλικής συνεύρεσης που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. «Όλη την ώρα με αποκαλείτε «σκουπιδοτενεκέ οργασμών», λες και είναι κακό πράμα. Έχει σίγουρα πιο πολύ πλάκα να είμαι κάτω από τον σέξι άνδρα μου παρά να με συλλαμβάνουν», έγραψε η πρώην πορνοστάρ, η οποία πλέον έχει γίνει ανάρπαστη περσόνα στις ΗΠΑ.

 

Το δεύτερο ήταν το σχόλιο ρεπόρτερ των Τάιμς της Νέας Υόρκης, για την ομάδα υποστήριξης του Τραμπ, στο δικαστήριο:  Η παρουσία του συμβούλου του Τραμπ, Μπόρις Έπστεϊν, στο τραπέζι υπεράσπισης στην αίθουσα του δικαστηρίου έχει προκαλέσει εντυπώσεις και απορίες.  Το τηλέφωνο του Έπστεϊν κατασχέθηκε από ομοσπονδιακούς πράκτορες πέρυσι, προφανώς σε σχέση με την έρευνα για τις προσπάθειες του Τραμπ να παραμείνει στην εξουσία μετά την ήττα του στις εκλογές του 2020. Ο υπόλογος απέναντι στην Γερουσία  Έπστεϊν έχει και αυτός  δικηγόρο τον Todd Blanche, τον οποίο ο Τραμπ προσέλαβε τις τελευταίες ημέρες για να ενταχθεί στη νομική του ομάδα», έγραψε η Maggie Haberman. Ο Έπστειν (και ακόμα τέσσερα άτομα) είναι υπόλογος απέναντι στην Γερουσία από την οποία έχει κληθεί να καταθέσει, αναφορικά με τις κατηγορίες ότι επιχείρησαν να πείσουν τους πάντες ότι με λαθροχειρία έχασε ο Τραμπ τις εκλογές.

Τέλος εξίσου εντυπωσιακό είναι το εναέριο πλάνο του Άντριου Σενγκ για τους Τάιμς της Νέας Υόρκης,  έξω από το Δικαστήριο, όπου δεκάδες οπαδοί και αντίπαλοι του Τραμπ είχαν συγκεντρωθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ