Ντεπαρντιέ: Ανατράφηκαν ως Αμερικανοί οι Τσαρνάεφ

Ντεπαρντιέ: Ανατράφηκαν ως Αμερικανοί οι Τσαρνάεφ

 

Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ δήλωσε σήμερα ότι οι τσετσενικής καταγωγής αδελφοί που κατηγορούνται για την βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης είχαν ανατραφεί ως Αμερικανοί και οι κάτοικοι της αυτόνομης ρωσικής περιοχής της Τσετσενίας δεν θα πρέπει να κατηγορούνται για την υπόθεση αυτή.

Ο ηθοποιός, στον οποίο χορηγήθηκε η ρωσική υπηκοότητα μετά την αποχώρηση του από την Γαλλία για να γλιτώσει από την προγραμματισμένη επιβολή φόρου σε ποσοστό 75% στους έχοντες εισοδήματα εκατομμυρίων ευρώ, φαίνεται να απηχεί τα σχόλια του Τσετσένου ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ, με τον οποίο διατηρεί κοινωνικές σχέσεις.

“Ήμουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν πραγματοποιήθηκε η τρομοκρατική ενέργεια στη Βοστώνη. Συμφωνώ με τον Ραμζάν Καντίροφ ο οποίος είπε ότι οι αδελφοί Τσαρνάεφ έχουν μεν τσετσενικό επίθετο αλλά ανατράφηκαν ως Αμερικανοί”, δήλωσε ο Ντεπαρντιέ σε συνέντευξη Τύπου.

“Εσείς (οι Τσετσένοι) δεν φέρετε καμία ευθύνη”, τόνισε ο Ντεπαρντιέ που βρίσκεται στην Τσετσενία για να γυρίσει μια ταινία στη ρωσική περιοχή του Βορείου Καυκάσου.

Ο Καντίροφ, ο οποίος έχει επικριθεί για την σιδηρά πυγμή με την οποία κυβερνά, δήλωσε ότι απαιτούνται σκληρές πολιτικές στην Τσετσενία για τον έλεγχο της ισλαμιστικής βίας στο Βόρειο Καύκασο, όπου οι αντάρτες επιδίδονται καθημερινά σε βίαια επεισόδια για να δημιουργήσουν ένα ισλαμικό κράτος.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί πάντως ότι η Τσετσενία είχε τον οποιοδήποτε σύνδεσμο με τους αδελφούς Τσαρνάεφ, οι οποίοι κατηγορούνται για τις εκρήξεις που προκάλεσαν το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 264 άλλων στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ