Νταβίντ Σασόλι: Στο νοσοκομείο με πνευμονία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται με πνευμονία εδώ και λίγες μέρες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, όπως αποκάλυψε ο  εκπρόσωπος του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Σασόλι νοσηλεύεται από την περασμένη Τετάρτη με πνευμονία σε νοσοκομείο του Στρασβούργου.

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου αισθάνθηκε την περασμένη Τρίτη μία ξαφνική αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Έγιναν αμέσως τόσο τεστ αντιγόνου όσο και τεστ PCR στα οποία βρέθηκε αρνητικός στην Covid 19, ενώ του συστήθηκε να παραμείνει στο σπίτι για ανάπαυση.

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, κρίθηκε αναγκαίο από τους επιβλέποντες γιατρούς του ότι έπρεπε να νοσληευτεί.
Επί του θέματος, μάλιστα, τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο στο Στρασβούργο την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου. Μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις διαγνώστηκε με πνευμονία και αμέσως νοσηλεύτηκε. Είναι σε καλή κατάσταση».

Ποιος είναι ο Νταβίντ Σασόλι

Ιταλός, πρώην δημοσιογράφος και με σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες, είναι ο 65χρονος Νταβίντ Μαρία Σασόλι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών, της δεύτερης σε μέγεθος πολιτικής οικογένειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα διαδεχθεί έναν άλλο Ιταλό, τον Αντόνιο Ταγιάνι, άνθρωπο του περιβάλλοντος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Γεννημένος το 1956 στη Φλωρεντία, ο Νταβίντ Σασόλι ξεκίνησε να συνεργάζεται με μικρές εφημερίδες και πρακτορεία ειδήσεων, όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του.

ΣΑΣΟΛΙ

Το 1992, προσελήφθη από την RAI και σύντομα άρχισε να παρουσιάζει το βραδινό δελτίο ειδήσεων του πρώτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης, της οποίας έγινε παράλληλα υποδιευθυντής.

Το 2009 αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική, όταν ο τότε δήμαρχος της Ρώμης Βάλτερ Βελτρόνι ίδρυσε το Δημοκρατικό Κόμμα, που απαρτιζόταν από τα δύο μεγάλα κόμματα της αριστεράς και της κεντρο-αριστεράς. Ο Σασόλι αποφάσισε να συμμετάσχει στο εγχείρημα.

Στις ευρωεκλογές, κατάφερε να εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 400.000 ψήφους, Τόσο αυτή η επιτυχία όσο και η αποτυχία να εκλεγεί δήμαρχος Ρώμης το 2013, τον ώθησαν να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην πολιτική του καριέρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το 2014 επανεκλέχτηκε και έγινε αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό και την Ευρω-μεσογειακή Πολιτική. Ο Σασόλι διεκδικεί επίσης την πατρότητα της σημαντικότερης σιδηροδρομικής μεταρρύθμισης στην Ευρωπαϊκή Ενωση – της ευρωπαϊκής οδηγίας Sassoli-Dijksma- που υιοθετήθηκε το 2017 έπειτα από τριετείς δύσκολες διαπραγματεύσεις.

“Δεν εγκατέλειψα πλήρως την καριέρα του δημοσιογράφου, συνεργάζομαι ενεργά με διάφορες εφημερίδες και περιοδικά”, ΄έχει αναφέρει κατά το παρελθόν ο ίδιος.

Εξάλλου, μαζί με τον Φρανσέσκο Σαβέριο Ρομάνο συνέγραψαν ενός βιβλίου σχετικά με τα υπουργικά συμβούλια κατά την περίοδο της απαγωγής του Αλντο Μόρο, την άνοιξη 1978.

Ο Νταβίντ Σασόλι είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού και ενός κοριτσιού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ