Νόβακ Τζόκοβιτς: Βασικός μέτοχος σε εταιρεία που αναπτύσσει θεραπεία κατά του Covid-19

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο βασικός μέτοχος σε μια δανέζικη εταιρεία βιοτεχνολογίας που στοχεύει να αναπτύξει μια θεραπεία για τον Covid-19, η οποία, ωστόσο, δεν περιλαμβάνει εμβολιασμό, όπως έγινε γνωστό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο απελάθηκε από την Αυστραλία αυτήν την εβδομάδα αφού η κυβέρνηση ακύρωσε τη βίζα του καθώς ο Τζόκοβιτς δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αγόρασε το 80% των μετοχών της QuantBioRes το 2020, όπως δημοσίευσε ο Guardian. Ο Ιβάν Λονκάρεβιτς, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, επιβεβαίωσε την επένδυση στο Reuters. Ακολούθως, μιλώντας στους Financial Times σημείωσε ότι δεν είχαν μιλήσει με τον Τζόκοβιτς από τον Νοέμβριο και πως ο τενίστας δεν είναι “αντι-εμβολιαστής”.

Η QuantBioRes έχει περίπου 11 ερευνητές που εργάζονται στη Δανία, στην Αυστραλία και τη Σλοβενία, σύμφωνα με τον Λονκάρεβιτς, που υπογράμμισε ότι η εταιρεία αναπτύσσει μία θεραπεία όχι εμβόλιο. Ο ιστότοπος της εταιρείας αναφέρει ότι άρχισε να αναπτύσσει έναν “μηχανισμό  απενεργοποίησης” για τον κορονοϊό τον Ιούλιο του 2020.

Μετάλλαξη Όμικρον

Η QuantBioRes έχει περίπου 11 ερευνητές που εργάζονται στη Δανία, στην Αυστραλία και τη Σλοβενία, σύμφωνα με τον Λονκάρεβιτς, ο οποίος τόνισε ότι η εταιρεία εργάζεται για την ανάπτυξη θεραπείας και όχι εμβολίου. Ο ιστότοπος της εταιρείας αναφέρει ότι άρχισε να αναπτύσσει έναν «μηχανισμό απενεργοποίησης» για τον Covid-19 τον Ιούλιο του 2020.

Ο Τζόκοβιτς απέκτησε το μερίδιό του στην εταιρεία τον Ιούνιο του 2020. Η εταιρεία αναπτύσσει ένα πεπτίδιο, το οποίο εμποδίζει τον κορονοϊό να μολύνει το ανθρώπινο κύτταρο και αναμένεται να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές στη Βρετανία αυτό το καλοκαίρι, είπε ο Λονκάρεβιτς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ