Εξελίξεις μετά την καταγγελία της 24χρονης για τον βιασμό – Η έρευνα για κύκλωμα και οι μαρτυρίες “φωτιά”

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως ανοίγει η καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, στη Θεσσαλονίκη, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο δικηγόρος της αποκάλυψε σήμερα ότι έφτασαν στο γραφείο του κι άλλες καταγγελίες γυναικών, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε η 24χρονη Γεωργία. Η νεαρή γυναίκα βρήκε το θάρρος και την δύναμη να καταγγείλει δημόσια τον εφιάλτη που έζησε, δείχνοντας το πρόσωπό της στην κάμερα και προτρέποντας κι άλλες γυναίκες, που έχουν πέσει θύματα ανάλογων επιθέσεων να βρουν το κουράγιο και να μιλήσουν. Υπενθυμίζεται ότι πέρα από την έρευνα για την καταγγελία της 24χρονης, διενεργείται κι άλλη εισαγγελική έρευνα για τυχόν ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, οι δύο καταγγελίες στις οποίες αναφέρεται ο δικηγόρος της 24χρονης, αφορούν η πρώτη σε μία γυναίκα που κατήγγειλε ότι το 2016 έπεσε θύμα βιασμού από πρόσωπο που φέρεται να πρωταγωνιστεί και στον βιασμό της Γεωργίας και η δεύτερη στην καταγγελία που έκανε μία μητέρα ότι η κόρη της βιάστηκε σε ένα πάρκινγκ έπειτα από ανάλογο πάρτι, το 2018.

Ο τηλεοπτικός σταθμός παρουσίασε τις μαρτυρίες δύο ανθρώπων που γνωρίζουν από πρώτο χέρι το πώς λειτουργούν τα κυκλώματα που παρασύρουν νεαρές γυναίκες σε πάρτι με ναρκωτικά και μαστροπεία, καθώς εργάζονται σε νυχτερινά μαγαζιά που οργανώνουν αυτά τα πάρτι. “Παράνομα πάρτι σε διάφορους χώρους, τις παίρνουν εκεί, τις εκδίδουν σε πλούσιους φίλους τους. Τις πληρώνουν ώστε να περάσουν καλά μαζί τους, απ’ όσο ξέρω. Τους προσφέρουν ναρκωτικά…”, αναφέρει ο πρώτος μάρτυρας.

Αποκαλυπτική είναι και η μαρτυρία ενός εργαζόμενου ως DJ σε νυχτερινό μαγαζί, που διοργανώνει τέτοια πάρτι. Η μαρτυρία του θεωρείται σημαντική για την έρευνα περί ύπαρξης κυκλώματος μαστροπείας, που έχει διατάξει η Δικαιοσύνη. “Άτομα από την νύχτα προσελκύουν νεαρές κοπέλες, που δεν έχουν κάποιον να τις ελέγξει. Μιλάμε για κοπέλες που βγαίνουν την νύχτα, επτά στα επτά και ‘κλείνουν’ τα μαγαζιά. Το σενάριο είναι απλό. Πάρτι με κοπέλες και ναρκωτικά”, αναφέρει.

Οι επιτήδειοι φαίνεται ότι στοχεύουν και σε φοιτήτριες, όπως αναφέρει ένας από τους μάρτυρες στον τηλεοπτικό σταθμό.

Ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας, Θανάσης Ζιώγας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου για την υπόθεση, που έχει συνταράξει το πανελλήνιο. Διευκρίνισε ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα να ανοίξει το τηλεφωνικό απόρρητο της 24χρονης, αλλά ότι ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα παραδώσει στις Αρχές τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα που έλαβε η νεαρή γυναίκα εκείνη την ημέρα.

Αναφερόμενος στα τηλεφωνήματα που δέχτηκε από άλλες γυναίκες, είπε: “νομίζω έχουν συνάφια αυτές οι καταγγελίες και θα αξιολογηθούν από τις Αρχές”. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δράσης κυκλώματος μαστροπείας, ο κ. Ζιώγας τόνισε: “πιστεύω ότι η έρευνα μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα και να εξαρθρωθεί ένα μεγάλο κύκλωμα”.

“.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι “η νύχτα έχει αλλάξει, λόγω κορονοϊού. Έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο κινούνται την νύχτα και έχει αντικατασταθεί από συγκεντρώσεις σε σπίτια, σε ξενοδοχεία, όπου στις περισσότερες των περιπτώσεων έρχονται κοπέλες και συμμετέχουν άτομα και γίνεται χρήση κοκαΐνης”.

Ο γνωστός δικηγόρος υπογράμμισε ότι είναι πολύ διαδεδομένη πλέον η χρήση κοκαΐνης, και “τώρα χρησιμοποιείται σε άλλα μικρότερα μπαρ, κυρίως, όπου συχνάζει πολύ νεολαία και εκεί βρίσκεται ο τρόπος ‘αλιείας’ των νεαρών κοριτσιών, που πηγαίνουν να διασκεδάσουν”.

Σοκάρουν οι φωτογραφίες με τους μώλωπες στο σώμα της 24χρονης

Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το σώμα της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα. Σε φωτογραφίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα zougla είναι εμφανείς οι μώλωπες που είχε στα πόδια της η 24χρονης.

«Πήγα στον Ιατροδικαστή τρεις ημέρες αργότερα και μου είπαν να μην πλυθώ. Αυτό με είχε τρελάνει. Με τρέλαινε το ότι δεν μπορούσα να βγάλω από πάνω μου αυτή τη βρώμα. Υπήρχαν σημάδια στα πόδια μου. Πάρα πολλές μελανιές. Οι τοξικολογικές έγιναν το βράδυ της ίδιας ημέρας» ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της η 24χρονη.

Θεσσαλονίκη Βιασμός Μώλωπες Θεσσαλονίκη Βιασμός Μώλωπες Θεσσαλονίκη Βιασμός Μώλωπες Θεσσαλονίκη Βιασμός Μώλωπες Θεσσαλονίκη Βιασμός Μώλωπες Θεσσαλονίκη Βιασμός Μώλωπες

Τι κατέθεσε η 17χρονη φίλη της Γεωργίας για το πάρτι

Η 17χρονη φίλη της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα έδωσε κατάθεση στους αξιωματικούς του αστυνομικού τμήματος του Λευκού Πύργου.

Η ανήλικη αναφέρθηκε σε όσα είδαν στο δωμάτιο που έγινε το πάρτι, στο περιστατικό με το περιπολικό που έγινε γνωστό, αλλά και στην απόφασή τους να αποχωρήσουν.

«Φτάσαμε στο δωμάτιο 401 όπου συναντήσαμε περίπου 13 άτομα. Από αυτά άντρες ήταν πέντε – έξι. Από την πρώτη στιγμή δεν ήθελα να μείνω. Χωρίς να μπορώ να είμαι σίγουρη, οι περισσότερες γυναίκες, μου έμοιαζαν εκδιδόμενες και έμεινα έκπληκτη από το κλίμα» κατέθεσε τους αστυνομικούς η 17χρονη.

«Λίγο πριν φύγουμε από το πάρτι έφτασε στο ξενοδοχείο ένα περιπολικό της αστυνομίας θορυβήθηκαν και έκλεισαν τη μουσική. Μια από τις κοπέλες που ήταν εκεί φώναζε: “Τι φοβάστε; Αφού είμαι εγώ εδώ!”, αφήνοντας υπονοούμενα» συμπλήρωσε.

«Μετά από ένα μισάωρο και ενώ η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη ξεκινήσαμε για να φύγουμε. Μόλις κατεβήκαμε η Γεωργία άρχισε να λέει ότι δεν είναι καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητο της για να γυρίσει σπίτι» σημείωσε η νεαρή κοπέλα, προσθέτοντας πως «έπειτα από περίπου δέκα λεπτά την κάλεσα για να δω τι κάνει. Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη και θα έμενε στο ξενοδοχείο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ