Νόβακ Τζόκοβιτς: Έφτασε στη Σερβία και αποθεώθηκε

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε στη Σερβία μετά την απέλασή του από την Αυστραλία. Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο απελάθηκε αφού έχασε την δικαστική μάχη για την βίζα. Υπενθυμίζεται ότι ο αθλητής είχε ιατρική εξαίρεση, ώστε να μπορέσει να εισέλθει στη χώρα, επειδή ήταν ανεμβολίαστος.

Υποστηρικτές του Τζόκοβιτς συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, κρατώντας τη σημαία της χώρας τους και φωνάζοντας «αγαπάμε τον Νόβακ».

«Είναι ντροπή αυτό που έκαναν στον Νόβακ στην Αυστραλία», είπε ένας θαυμαστής του.

«Είναι ντροπή αυτό στο οποίο έχει καταντήσει ο κόσμος. Εγώ ο ίδιος είμαι εμβολιασμένος, διπλοεμβολιασμένος, αλλά νομίζω ότι κανείς δεν πρέπει να αναγκαστεί να κάνει κάτι… κρίθηκε και καταδικάστηκε για την ελευθερία επιλογής του», πρόσθεσε.

Μόνο με εμβόλιο θα συμμετάσχει ο Τζόκοβιτς στο Ρολάν Γκαρός

Η προσπάθεια του κορυφαίου τενίστα του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς να καταρρίψει το ρεκόρ των 20 τίτλων Grand Slam κατακτώντας το Australian Open έληξε άδοξα. Πλέον, ο Σέρβος σταρ, όμως, κινδυνεύει να χάσει και το Ρολάν Γκαρός, αν δεν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Αυτό ξεκαθάρισε η υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρατσινεάνου.

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού υπερψηφίστηκε από το κοινοβούλιο. Μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, θα γίνει υποχρεωτικό για την είσοδο σε δημόσια κτίρια όπου ήδη ζητείται πιστοποιητικό για όλους τους θεατές, τους συμμετέχοντες, Γάλλους ή ξένους επαγγελματίες. Το ίδιο θα ισχύει και για τις αθλητικές διοργανώσεις, χωρίς εξαιρέσεις. Ευχαριστώ το αθλητικό κίνημα για τη δουλειά στο να πειστούν οι τελευταίοι, λίγοι ανεμβολίαστοι. Θα εργαστούμε μαζί για να γίνουμε πρέσβεις αυτών των μέτρων σε διεθνές επίπεδο», τόνισε σχετικά.

Το φετινό Ρολάν Γκαρός είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 22 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.