Nord Stream: Απέρριψε η Βρετανία τους ρωσικούς ισχυρισμούς – Είναι «παίγνιο» του Κρεμλίνου

Απέρριψε η Βρετανία τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι βρίσκεται πίσω από την καταστροφή στους αγωγούς Nord Stream, ενώ ανακοίνωσε ότι η μεταναστευτική της πολιτική έχει σταθερό άξονα την προστασία των συνόρων της.

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ δήλωσε επίσης ότι ο ισχυρισμός της Μόσχας πως η Βρετανία ευθύνεται για τη ζημιά στους αγωγούς αερίου Nord Stream είναι μια προσπάθεια περισπασμού από την κατάσταση στην Ουκρανία και εντάσσεται στο «ρωσικό παίγνιο». Η δήλωση του εκπροσώπου έγινε μετά την πρωινή ανακοίνωση της Μόσχας ότι η Βρετανία ευθύνεται για την επίθεση στους υποθαλάσσιους αγωγούς αερίου Nord Stream. Η Μόσχα ανακοίνωσε ακόμα ότι εξετάζει «περαιτέρω βήματα» ως απάντηση. Η Βρετανία έχει απορρίψει και τον ισχυρισμό αυτό.
«Προφανώς εξετάζουμε προσεκτικά την κατάσταση, αλλά το σωστό είναι να μην παρασύρεται κανείς σε αυτούς τους περισπασμούς, που είναι μέρος του ρωσικού παιγνίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σούνακ σε δημοσιογράφους και συνέχισε:
«Συνεχίζουν τον άνευ διακρίσεων βομβαρδισμό τους σε αμάχους και τις επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές. Αυτό είναι το δικό μας σημείο εστίασης, και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στήριξη προκειμένου να χάσουν αυτόν τον παράνομο πόλεμο», είπε ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος στη Ρωσία.

Η μεταναστευτική πολιτική

Εντωμεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα ότι η χώρα είναι ένα συμπονετικό και φιλόξενο μέρος για τους αιτούντες άσυλο, αλλά αυτό εξαρτάται από το να μπορεί να χώρα να αστυνομεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της. Η δήλωση του πρωθυπουργού έγινε επειδή η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν βρέθηκε αντιμέτωπη με έντονη κριτική διότι περιέγραψε την άφιξη αιτούντων άσυλο ως εισβολή. Το αποτέλεσμα ήταν βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα να προειδοποιούν για τον κίνδυνο εμπρηστικής φρασεολογίας. «Η Βρετανία είναι και θα παραμείνει μια συμπονετική χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού και συνέχισε:
«Η υπουργός Εσωτερικών προσπαθούσε να εξηγήσει το μέγεθος αυτής της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η χώρα και είναι σημαντικό να έχουμε τον έλεγχο των συνόρων μας ούτως ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε ασφαλείς διαδρομές», για άλλους αιτούντες άσυλο, δήλωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ