Νετανιάχου: Μάχη μεταξύ των δυνάμεων του πολιτισμού και των δυνάμεων της βαρβαρότητας – Θα νικήσουμε την Χαμάς

Τις ευχαριστίες του στον Αμερικανό πρόεδρο για την υποστήριξή του στο Ισραήλ εξέφρασε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στις δηλώσεις που έκανε παρουσία του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην χώρα.

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Η επίθεση στο νοσοκομείο «φαίνεται ότι έγινε από την άλλη ομάδα»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε απευθυνόμενος στον Μπάιντεν ότι «δικαίως χαράξατε μια ξεκάθαρη γραμμή μεταξύ των δυνάμεων του πολιτισμού και των δυνάμεων της βαρβαρότητας», ενώ έκανε λόγο για «ηθική διαύγεια» του προέδρου των ΗΠΑ. Συμφώνησε, δε, με ένα tweet που έγραψε ο Μπάιντεν πριν από ημέρες και στο οποίο χαρακτήριζε τις ενέργειες της Χαμάς ως «απόλυτο κακό».

Ο Νετανιάχου συνέχισε συγκρίνοντας την αρχική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου με την «11η Σεπτεμβρίου» και υπογράμμισε πως «ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να ενωθεί για να νικήσει την Χαμάς» με τον ίδιο τρόπο που έκανε όταν καταπολεμούσε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

«Θα νικήσουμε την Χαμάς και θα απομακρύνουμε αυτή την τρομερή απειλή από τις ζωές μας», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, λέγοντας ότι δεν είναι μόνο για το καλό της χώρας του, αλλά για όλους.

Αποκάλεσε τον Μπάιντεν «αληθινό φίλο» και έδωσε έμφαση στη «βαθιά συγκινητική» απόφασή του να επισκεφθεί το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου. «Ξέρω ότι μιλώ εκ μέρους του λαού του Ισραήλ, όταν λέω ευχαριστώ», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ