Νέες ταραχές στην Κωνσταντινούπολη

Νέες ταραχές στην Κωνσταντινούπολη

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη μετά την ανακοίνωση του θανάτου ενός δεύτερου διαδηλωτή κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων τη νύχτα μεταξύ της αστυνομίας και αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην συνοικία Οκμεϊντάνι.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών που επέβαιναν σε ένα όχημα σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της συνοικίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για να καταφέρουν να φύγουν και να διαλύσουν τους περίπου 15 συγκεντρωμένους οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν στον αέρα προτού κάνουν χρήση δακρυγόνων, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο.

Στη συνοικία Οκμεϊντάνι, στο ανατολικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, πραγματοποιούνται από την Πέμπτη διαδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης, την οποία κατηγορούν για αμέλεια στο δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο της Σόμα που στοίχισε τη ζωή σε 301 ανθρακωρύχους.

Από τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών έχουν χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί ακόμη εννέα, μεταξύ αυτών οκτώ αστυνομικοί, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Πούτιν: Η Ουκρανία σπαράσσεται από “αληθινό εμφύλιο”

Τα διεθνή ΜΜΕ για τo “B” της Ελλάδας από τον Fitch

Κάμερον κατά Γιούνκερ και Σουλτς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ