Νέες αποκαλύψεις για το «Qatar Gate» – Η τρίτη χώρα που εμπλέκεται

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο του Qatar Gate με τις αποκαλύψεις των διεθνών ΜΜΕ, ενόψει της αυριανής απολογίας της Εύας Καϊλή, να είναι καταιγιστικές.

Qatar Gate: Συνάντηση Δημητρακόπουλου – Καϊλή – Τι δήλωσε ο δικηγόρος μέσα από το αεροπλάνο

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, όταν ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι περιέγραψε το «σχέδιο του Κατάρ» στους εισαγγελείς, μίλησε για μία ακόμη ΜΚΟ και αποκάλυψε τον ύποπτο ρόλο και μίας τρίτης χώρας, εκτός από το Κατάρ και το Μαρόκο, της Μαυριτανίας.

Ο ρόλος της Μαυριτανίας εμφανίζεται επίσης στην έρευνα των Βρυξελλών για τα κεφάλαια που κατέβαλαν ορισμένες ξένες χώρες για να επιτύχουν ευνοϊκή μεταχείριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Qatar Gate: Οι εμίρηδες στην αντεπίθεση – «Η Ε.Ε. πρέπει να μπορεί να το αποδείξει»

Επιπλέον, σύμφωνα με την Il Fatto Quotidiano, ο Τζιόρτζι φέρεται να αποκάλυψε ότι υπήρχε επίσης συμφωνία με τη Μαυριτανία, παρόμοια με αυτή με το Κατάρ και το Μαρόκο: «Νοίκιασα το διαμέρισμά μου στον πρεσβευτή και αυτό αντιστοιχούσε σε: 1.500 ευρώ συν 300 ευρώ έξοδα. Ο Παντσέρι πήρε 25 χιλιάδες μετρητά. Ακόμα και στη Μαυριτανία έχουν πρόβλημα με την εικόνα τους. Προσέλαβαν τον Παντσέρι για να πάρουν συμβουλές για το τι να κάνουν. Πήγαμε στην πρεσβεία της Μαυριτανίας πριν από μια εβδομάδα και συναντήσαμε τον πρεσβευτή τους και τον Σαουδάραβα που ήθελε πληροφορίες για όσα λέγονται στο κοινοβούλιο της χώρας τους».

Εν ολίγοις, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η υπηρεσία που προσέφερε η ομάδα του Παντσέρι ήταν πάντα η ίδια: συμβουλές και πιθανή παρέμβαση στα θεσμικά όργανα. Το modus operandi ήταν αυτό που είχε δημιουργηθεί με το Κατάρ, όπως η απάντηση στις κατηγορίες σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των σταδίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Qatar Gate: Οι πρώτες εικόνες από το οικόπεδο που αγόρασαν στην Πάρο Καϊλή – Τζιόρτζι

«Γραβάτες» και «κοστούμια»

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει στη συνέχεια πως για τις βελγικές Αρχές υπέρ του Μαρόκου ήταν και ο (σε διαθεσιμότητα πλέον) ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτζολίνο, ο οποίος αντικατέστησε τον Παντσέρι. Όπως αποκαλύπτει ο Τζιόρτζι, ένα αντίστοιχο σύστημα λειτουργούσε και στην περίπτωση του Μαρόκου.

«Μέσω του πρεσβευτή στην Πολωνία Αμπντεραχίμ Άτμο, ο οποίος έφερνε χρήματα κάθε τόσο, αλλά όχι σε τακτική βάση», δήλωσε στις Αρχές ο Τζιόρτζι και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ποσά μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Υπολογίζω το συνολικό ποσό σε 50.000 ευρώ. Ερχόταν στις Βρυξέλλες ή πηγαίναμε στο Παρίσι, στο διαμέρισμά του. Όταν πηγαίναμε να πάρουμε χρήματα, λέγαμε ότι πηγαίναμε να πάρουμε “γραβάτες” ή “κοστούμια”», αποκάλυψε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ