Νέα Υόρκη: «Πλημμύρισε» η Times Square – Ντελίριο μόλις έπεσε η μπάλα για την αλλαγή του χρόνου

Με λαμπρό τρόπο υποδέχτηκαν το 2023 και στη Νέα Υόρκη όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στη Νέα Υόρκη πολλοί ήταν αυτοί που αψήφησαν το κρύο και τη βροχή και συγκεντρώθηκαν στην Times Square για να μετρήσουν ανάποδα για την έλευση της νέας χρονιάς και να παρακολουθήσουν από κοντά την πτώση της μπάλας που σηματοδοτεί την αλλαγή του χρόνου, ένα έθιμο που άρχισε το 1907.

Τραγούδια, χοροί και ανταλλαγή ευχών “ταρακούνησαν” την Times Square.

Έθιμο από το 1907

Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς άρχισε στη φαντασμαγορική πλατεία το 1904, ήταν όμως το 1907 που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της η σφαίρα στην κορυφή του κτιρίου, στο νούμερο 1 της πλατείας. Ήταν φτιαγμένη από σίδηρο και ξύλο και στολισμένη με 100 λάμπες των 25 watt.

Δημιουργός της ήταν ο μετανάστης σιδηρουργός Τζέικομπ Σταρ και έκτοτε η εταιρεία που δημιούργησε, η Artkraft Strauss, ήταν υπεύθυνη για τη Σφαίρα σχεδόν όλο τον 20ο αιώνα. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά η εταιρεία είχε προμηθεύσει σερβιτόρους της περιοχής με καπελάκια που είχαν ενσωματωμένα λαμπάκια και έγραφαν 1908 μόλις γυρνούσες τον διακόπτη. Έτσι, τα μεσάνυχτα άναψαν και εκείνοι τα καπελάκια τους στα πολυτελή εστιατόρια και στα ξενοδοχεία περιμετρικά της Times Square.

Εντυπωσίασε η Μάιλι Σάιρους

Το κέφι ανέβηκε στα ύψη και παρά το κρύο η Μάιλι Σάιρους που τραγούδησε στο πάρτι της παραμονής, φόρεσε ένα αποκαλυπτικό φόρεμα, όπως άλλωστε συνηθίζει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ