Νέα τρομακτική πρόβλεψη Τούρκου σεισμολόγου: «Σίγουρα θα γίνει σεισμός μεγαλύτερος από 7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη»

Τεράστια ανησυχία επικρατεί στην Τουρκία καθώς ο καθηγητής σεισμολογίας Νατζί Γκιορούρ προχώρησε σε νέες δηλώσεις στις οποίες αναφέρει ότι «σίγουρα θα γίνει σεισμός μεγαλύτερος από 7 Ρίχτερ» στην Κωνσταντινούπολη.

Ο καθηγητής σεισμολογίας συμμετείχε στο πρόγραμμα «Κωνσταντινούπολη και σεισμός» σε ένα πανεπιστήμιο στο Sarıyer σχετικά με έναν πιθανό σεισμό στην Κωνσταντινούπολη. Ο Νατζί Γκιορούρ έκανε μια παρουσίαση στην εκδήλωση και απάντησε στις ερωτήσεις των φοιτητών και των συμμετεχόντων. Στην παρουσίασή του, έδωσε πληροφορίες σχετικά με το σημείο όπου είναι πιθανό να συμβεί σεισμός στην Κωνσταντινούπολη.

Ο καθηγητής σεισμολογίας υποστήριξε ότι είναι πιθανό να γίνει σεισμός στην δυτική περιοχή του Μαρμαρά. Ο Γκιορούρ τόνισε ότι σεισμοί σημειώθηκαν στην περιοχή Tekirdağ το 1912 και στο Gölcük το 1999.

«Στη μέση αυτών των περιοχών είναι η Θάλασσα του Μαρμαρά και δεν έχει γίνει σεισμός από το 1766. Πρόκειται για ένα σεισμικό κενό. Ένα σεισμικό κενό στη γεωλογία δεν μπορεί ποτέ να συνεχιστεί, πρέπει να καλυφθεί. Αυτό το μέρος πρέπει να “σπάσει”, δεν μπορεί να παραμείνει αδιάσπαστο. Οι κινήσεις και η ενέργεια εκεί σίγουρα θα το “σπάσουν”. Αυτό είναι το ρήγμα από τη Βόρεια Ανατολία. Έχει τη συνήθεια να μεταφέρει σεισμούς από την ανατολή προς τη δύση» ανέφερε ο Γκιορούρ.

«Με άλλα λόγια, όποτε το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας έχει προκαλέσει σεισμό, το δυτικό τμήμα του είναι ο “στόχος” του επόμενου σεισμού. Στην πραγματικότητα, η αλυσίδα των σεισμών από το 1939 έως το 2023 ήταν πάντα από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Αυτά είναι πολύ απλό. Ακόμη και αν η φύση είναι πολύπλοκη, “Επαναλαμβανόμενα γεγονότα συμβαίνουν που δεν εξαπατούν πολύ τους ανθρώπους”. Εκτός από αυτό, δεν θα αναφέρω τους υπολογισμούς και τα βιβλία, υπάρχει οθωμανική ιστορία, βυζαντινή ιστορία, γνωρίζουμε ιστορικούς σεισμούς. Συνοψίζοντας, σίγουρα θα γίνει σεισμός μεγαλύτερος από 7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη» συνέχισε ο καθηγητής σεισμολογίας.

«Είπα σε όλους τους πολιτικούς πώς να προετοιμάσουν την Κωνσταντινούπολη για έναν σεισμό. Είμαι στη διάθεση όλων, τους είπα όσα ξέραμε. Δεν γλιτώνουν οι άνθρωποι από τα ερείπια μόνο επειδή είναι μέλη του AK Party, του MHP ή του CHP» προειδοποίησε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ