Νέα σφαγή στην Συρία

 

Νέα σφαγή στην Συρία

 

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και 23 παιδιών, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού από τον συριακό στρατό, της πόλης Μααρέτ αλ- Νοομάν, στη βόρεια Συρία, αναφέρει πηγή προσκείμενη στους αντικαθεστωτικούς.

Σαράντα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού εναντίον κτιριακού συγκροτήματος και ενός τζαμιού, στο νότιο-δυτικό τμήμα της πόλης. Νωρίτερα πέντε ενήλικες σκοτώθηκαν από τα πυρά πυροβολικού, κοντά στο δημαρχείο της πόλης, ανέφερε η ίδια πηγή.

Μεταξύ των θυμάτων είναι 23 παιδιά, ηλικίας ενός μηνός έως εννέα ετών και έξι γυναίκες, ανέφερε η πηγή των αντικαθεστωτικών και επιβεβαίωσαν ομάδες διασωστών.

Όλα τα θύματα που θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια του κτιρίου το οποίο ισοπεδώθηκε, ανασύρθηκαν από ομάδες διασωστών.

Αλλά όσοι σκοτώθηκαν στο τζαμί είναι ακόμα θαμμένοι κάτω από τα ερείπια, δήλωσαν οι διασώστες καθώς και νοσοκομειακές πηγές.

Σε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο, ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) είδε 32 πτώματα, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά. Πολλά από τα πτώματα είναι ακρωτηριασμένα, με ανθρώπινα μέλη να είναι τοποθετημένα μέσα σε πλαστικές σακούλες, κάτι που καθιστά οποιαδήποτε προσπάθεια αναγνώρισης των νεκρών, αδύνατη υπόθεση.

Σύμφωνα με αναφορές δύο παιδιά που έπαιζαν με τα ποδήλατά τους στο δρόμο, σκοτώθηκαν από την έκρηξη.

Το ένα αποκεφαλίστηκε και το άλλο ακρωτηριάστηκε. Ένα δίχρονο παιδί επέζησε ως εκ θαύματος, καθώς το προστάτευσε η αγκαλιά του πατέρα του ο οποίος σκοτώθηκε.

Πηγή:ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ