Νέα κρούσματα Έμπολα στη Γουινέα

Νέα κρούσματα Έμπολα στη Γουινέα

Άλλα οκτώ νέα κρούσματα του ιού Έμπολα εντοπίστηκαν σήμερα στη Γουινέα, όπου από τον Ιανουάριο έχουν χάσει τη ζωή τους 101 άνθρωποι από τη θανατηφόρα ασθένεια του αιμορραγικού πυρετού.

Τα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στο Γκεκέντου, κοντά στα σύνορα της Γουινέας με τη Λιβερία και στην πόλη Τελιμελέ, στα δυτικά της χώρας.

Από τις αρχές του έτους στη μικρή χώρα της Δυτικής Αφρικής έχουν καταγραφεί 157 ύποπτα κρούσματα του ιού Έμπολα. Ο ιός, η θνησιμότητα από τον οποίο ανέρχεται στο 90%, είναι ένας από τους πιο μολυσματικούς και μεταδίδεται από το αίμα, τα σωματικά υγρά ή τη στενή επαφή με τους ασθενείς.

Τον Μάρτιο ο Έμπολα πέρασε τα σύνορα της Γουινέας και εξαπλώθηκε στη γειτονική Λιβερία όπου έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 18 κρούσματα και 11 θάνατοι, ενώ ύποπτα κρούσματα έχουν επίσης αναφερθεί στη Σιέρα Λεόνε και το Μαλί.

Ο Έμπολα προκαλεί σοβαρή διάρροια, εμετούς, πυρετό, νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, καθώς και εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία στους ασθενείς που πεθαίνουν μέσα σε φριχτούς πόνους.

 

Διαβάστε επίσης

Ο Έμπολα εξαπλώνεται στη Γουινέα

 

«Θερίζει» ο Έμπολα στη Δυτική Αφρική

 

Ο Έμπολα «κλείνει» τα σύνορα

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.