Νέα ένταση στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ: «Θα στείλω τον Νετανιάχου στον Αλλάχ» – «Ντροπή σας»

Ακόμα μία φάση έντασης περνούν οι σχέσεις Τουρκίας Ισραήλ, μετά την δήλωση του προέδρου Ερντογάν ότι θα στείλει τον πρωθυπουργό Νετανιάχου στον Αλλάχ για να τον τιμωρήσει.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ διέταξε την Παρασκευή το υπουργείο Εξωτερικών να καλέσει τον απεσταλμένο της Τουρκίας στο Ισραήλ ( το Νο 2 της τουρκικής πρεσβείας στην χώρα) και να του κάνει μια “σοβαρή επίπληξη”, για τις δηλώσεις Ερντογάν.

Σε προεκλογική ομιλία του χθες στην Καισάρεια, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχήθηκε ο Αλλάχ να βοηθήσει τους κατοίκους της Γάζας, που διανύουν τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου υπό διωγμό και αναφερόμενος υποτιμητικά στον Ισραηλινό πρωθυπουργό είπε: «Παραπέμπουμε το γνωστό άτομο που ονομάζεται Νετανιάχου στον Κύριο που υποτάσσει τους πάντες. Είθε ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει».

Η ισραηλινή αντίδραση

“Έδωσα εντολή στους αξιωματούχους να καλέσουν τον αναπληρωτή πρέσβη της Τουρκίας στο Ισραήλ για μια σοβαρή επίπληξη, μετά τη σοβαρή επίθεση του Ερντογάν στον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τις απειλές του να στείλει τον πρωθυπουργό Νετανιάχου στον Αλλάχ και να μεταφέρουν ένα σαφές μήνυμα στον Ερντογάν”, ανέφερε ο Κατζ σε ανάρτησή του στο X.


“Εσείς που υποστηρίζετε το απανθράκωση μωρών, δολοφόνους, βιαστές και τον ακρωτηριασμό πτωμάτων από εγκληματίες της Χαμάς, [είστε] ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για τον Θεό. Δεν υπάρχει Θεός που θα ακούσει εκείνους που υποστηρίζουν τις θηριωδίες και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττουν οι βάρβαροι φίλοι σας της Χαμάς”, ανέφερε ο Katz. “Σιωπήστε και ντροπή σας!”, ανέφερε στην ανάρτησή του ο Ισραηλινός υπουργός εξωτερικών.

Η αντίδραση της Τουρκίας

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αντέδρασε στην ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς, σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά του πρωθυπουργού Μπενιάμιν Νετανιάχου.

«Έχουν στοχοποιήσει τον πρόεδρο Ερντογάν επειδή είπε όλη την αλήθεια» δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Οντζού Κετσελί, και υποστήριξε ότι οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για τα εγκλήματά τους στη Γάζα.

«Από την πρώτη ημέρα της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, οι ισραηλινές αρχές κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να συγκαλύψουν τα σοβαρά εγκλήματα που διέπραξαν κατά των Παλαιστινίων και προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια ασπίδα ατιμωρησίας για τους ίδιους.

Έχουν στοχοποιήσει τον πρόεδρο Ερντογάν επειδή είπε όλη την αλήθεια. Ωστόσο, τα εγκλήματα που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα τους τελευταίους έξι μήνες δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν και το Ισραήλ δικάζεται για γενοκτονία. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ολόκληρη η παγκόσμια κοινή γνώμη περιμένει με ανυπομονησία την ημέρα που οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να λέει την αλήθεια και να διατηρεί στην παγκόσμια ατζέντα την απερίγραπτη δίωξη εις βάρος του παλαιστινιακού λαού», κατέληξε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υουργείου εξωτερικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ