Να στηρίξει το κλείσιμο της διαδρομής των Βαλκανίων ζητά από την Μέρκελ ο Φάιμαν

Να στηρίξει το κλείσιμο της διαδρομής των Βαλκανίων για τους πρόσφυγες, ζητά από τη Γερμανία ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν και καλεί τη Γερμανίδα ομόλογό του Άνγκελα Μέρκελ, να μιλήσει “με καθαρή γλώσσα”.

Σε δηλώσεις του μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε πως αναμένει από τη Γερμανία να αποσαφηνίσει ότι κανένας πρόσφυγας δεν θα μπορεί να επιλέξει την χώρα στην οποία θα μεταβεί, διότι διαφορετικά, όπως ανέφερε, θα συνεχίσει να υπάρχει η μεγάλη πίεση στη Διαδρομή των Βαλκανίων και σε άλλες “εναλλακτικές διαδρομές”.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να καταστεί σαφές στους πρόσφυγες πως θα πρέπει να αποδεχθούν και άλλες προτάσεις για μετεγκατάστασή τους, όπως στη Γαλλία ή στην Πορτογαλία, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι θα δεχθούν 30.000 και 7.000 πρόσφυγες, αντίστοιχα, αλλά, στην μεν πρώτη έχουν φτάσει μέχρι σήμερα 1.000, στην δε δεύτερη μόλις 200, πρόσφυγες.

“Όσο υπάρχει η εντύπωση, πως όλοι επιτρέπεται να έλθουν στη Γερμανία, θα συνεχίσει να είναι δύσκολο για όλους τους άλλους να εφαρμόσουν το τέλος της προώθησης των προσφύγων”, ανέφερε ο Βέρνερ Φάιμαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η Μέρκελ δοκιμάζει τις νέες τεχνολογίες- ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ