Μόσχα: Η ρωσική πολεμική αεροπορία συμμετείχε στη μάχη της Παλμύρας

Οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις δεν έλαβαν μέρος στην επιχείρηση του συριακού στρατού για την εκδίωξη των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από την πόλη της Παλμύρας, αλλά η ρωσική πολεμική αεροπορία.

“Μιλάμε για την αεροπορική υποστήριξη με τα αεροσκάφη μας. Οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν διεξάγουν χερσαίες επιχειρήσεις εκεί”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο   εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. “Μετά την αποχώρηση μέρους των στρατευμάτων μας από τη Συρία, οι μονάδες της πολεμικής αεροπορίας παραμένουν σε δύο βάσεις –στη Χμέιμιμ και την Ταρτούς– και θα συνεχίσουν να πολεμούν τρομοκρατικές οργανώσεις, θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την επιχείρηση του συριακού στρατού”. 

Την ίδια ώρα το Ιράν, βασικός σύμμαχος της Συρίας, συνεχάρη τη Δαμασκό για την “αξιοθαύμαστη” νίκη των κυβερνητικών δυνάμεων στην Παλμύρα, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA που επικαλείται μήνυμα προς τον πρόεδρο ‘Ασαντ του Αλί Σαμχανί, γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, οργάνου που υπάγεται στον ανώτατο πνευματικό ηγέτη Αλί Χαμενεΐ.

Παράλληλα σήμερα, τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων Interfax και Sputnik μετέδωσαν ότι ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν επισκέφθηκε τη Μόσχα στις αρχές Μαρτίου, επικαλούμενα δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας αρμόδιου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ‘Ολεγκ Σιρομολότοφ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης.

Εικόνες σοκ στην Παλμύρα- Οι τζιχαντιστές διέλυσαν την αρχαία πόλη – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ