Μήνυμα του Σλοβάκου Πρωθυπουργού για Σένγκεν – Ελλάδα

Απίθανη θεωρεί τη μείωση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς τη χώρα μας ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος μιλώντας στο Reuters υποστήριξε πως είναι θέμα χρόνου η Ευρωπαϊκή Ένωση να τραβήξει τη… γραμμή των εξωτερικών συνόρων αφήνοντας εκτός της χώρα μας.

Ο Φίτσο επεσήμανε πως η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να σηκώσει φράχτες και ταυτόχρονα επεσήμανε πως τις επόμενες 20 μέρες θα φανεί αν η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας θα περιορίσουν το κύμα των προσφύγων και αν η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στον έλεγχο των συνόρων.

«Αν αυτό δεν λειτουργήσει- και είμαι απαισιόδοξος- τότε όλοι εμείς στην Ευρώπη θα επιμείνουμε στη σωστή προστασία των εξωτερικών συνόρων και δεν θα μένει τίποτα άλλο να κάνουμε, παρά να προστατεύσουμε τα σύνορα στη γραμμή Ελλάδα-ΠΓΔΜ και Ελλάδα-Βουλγαρία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Φίτσο τόνισε ότι είναι ξεκάθαρη η ανάγκη για κοινή λύση, όμως κάποια στιγμή ίσως θα πρέπει η Ελλάδα να μείνει εκτός και η άμυνα των συνόρων να τοποθετηθεί στα βόρεια σύνορα της χώρας μας, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει αβάσταχτη συγκέντρωση προσφύγων επί ελληνικού εδάφους.

«Ηταν σωστή η απόφαση, για τώρα, να μην εκτεθεί η Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση. Ομως, είναι μόνο θέμα χρόνου το να πούμε ότι απλά δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε πλέον έτσι», υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: Reuters

Διαβάστε εδώ:

“Η ΕΕ θα καταρρεύσει αν δεν ελέγξει τη μετανάστευση” λέει ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Έκτακτη σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό ζητά ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.