Μέρκελ: “Δεν υπάρχει ασφάλεια στη Γερμανία αν δεν υπάρχει στη Γαλλία”

“Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν αδιάρρηκτα πεπρωμένα στην παγκοσμιοποίηση” είπε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ενώπιον των βουλευτών της Μπούντεσταγκ και επισήμανε: «Έχουμε συνειδητοποιήσει πως δεν υπάρχει ασφάλεια σε μας στη Γερμανία αν δεν υπάρχει ασφάλεια στη Γαλλία».

Αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία στο όνομα του τζιχαντισμού, υποσχέθηκε σήμερα να καταπολεμήσει τους ιδεολόγους της τρομοκρατίας “με όλα τα μέσα του κράτους δικαίου”.

“Αυτοί που εκφέρουν λόγια μίσους, που διαπράττουν βίαιες πράξεις στο όνομα του Ισλάμ, οι συνεργοί τους και οι ιδεολόγοι της διεθνούς τρομοκρατίας, θα καταπολεμηθούν με αυστηρότητα, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που βρίσκονται στη διάθεση ενός κράτους δικαίου”, υποσχέθηκε η Μέρκελ στην ομιλία της ενώπιον της κάτω Βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Η καγκελάριος διαβεβαίωσε τους εβραίους της Γερμανίας, όπως και τους μουσουλμάνους της Γερμανίας, ότι προστατεύονται από τις αρχές.

“Εμείς στη Γερμανία, δεν θα επιτρέψουμε να διχαστούμε”, δήλωσε υπογραμμίζοντας πως τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει την τρομοκρατία, ούτε μια δύσκολη παιδική ηλικία ούτε η θρησκεία.

“Κάθε τρομοκράτης που προκαλεί μια έκρηξη ή που πυροβολεί κάποιον γνωρίζει ότι βάζει στόχο ανθρώπους τους οποίους δεν γνωρίζει και οι οποίοι δεν του έχουν κάνει τίποτε”, υπογράμμισε η Μέρκελ. “Όταν το κάνει αυτό, κάθε τρομοκράτης παίρνει μια απόφαση για την οποία οφείλει να αναλάβει την ευθύνη”, προειδοποίησε επίσης.

Χθες, Τετάρτη, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ενίσχυση των ταξιδιωτικών περιορισμών για να εμποδίσει εν δυνάμει τζιχαντιστές να μεταβαίνουν στις ζώνες των μαχών στη Συρία και το Ιράκ.

“Θα διώκουμε με αποφασιστικότητα τις αντισημιτικές πράξεις με όλα τα μέσα του κράτους δικαίου. Το ίδιο ισχύει για τις επιθέσεις εναντίον των τζαμιών”, δήλωσε η Μέρκελ.

Η καγκελάριος εγκωμίασε επίσης τη γαλλο-γερμανική φιλία.

“Είμαστε σοκαρισμένοι και σαστισμένοι από το θάνατο των 17 αθώων ανθρώπων”, που σκοτώθηκαν στη Γαλλία στο όνομα του τζιχάντ, δήλωσε η Μέρκελ. “Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν μια ιδιαίτερη φιλία. Η Γερμανία και η Γαλλία είναι μαζί αυτές τις δύσκολες ημέρες”, τόνισε αφού εξέφρασε συλλυπητήρια “στους συγγενείς των θυμάτων, τους τραυματίες και το γαλλικό λαό”.

 

Διαβάστε επίσης

Ισραηλινή εφημερίδα “εξαφάνισε” τη Μέρκελ από τη διαδήλωση για το Charlie Hebdo – BINTEO

Νταβούτογλου: «Προκλητικό» το πρωτοσέλιδο της Charlie Hebdo

Δρέσδη:Πάνω από 25000 άνθρωποι συμμετείχαν στην εκδήλωση του κινήματος PEGIDA – ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ