Μελανσόν: Ένα βιβλίο για την υπεράσπιση της Ελλάδας

Η Ελλάδα μετατράπηκε σε ένα οικονομικό εργαστήριο που χρησιμοποιείται ως παράδειγμα για να δείχνουν “πως αντιμετωπίζονται αυτοί που αντιστέκονται!”, δηλώνει ο Ζαν-Λικ Μελανσόν σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα “l’Humanite”.

Ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγγραφή του βιβλίου του “Le Hareng de Bismarck”, στο οποίο υπερασπίζεται την Ελλάδα, είναι η τύχη που επιφύλαξαν στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς στις προεδρικές εκλογές του 2012 προσθέτει ότι οδηγήθηκε στην απόφαση να συγγράψει το βιβλίο αυτό καθώς είχε εξοργιστεί από την συμπεριφορά της γερμανικής κυβέρνησης και από το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεν αντιδρά.

“Είναι ένα βαρύ πολιτικό σφάλμα κατά του ευρωπαϊκού ιδεώδους να επιτρέπεται να μεταχειρίζονται ένα κράτος μέλος της ΕΕ κατ’ αυτόν τον τρόπο”, σημειώνει.

“Όταν κέρδισε ο Τσίπρας, συνάντησα τον Φρανσουά Ολάντ για να υπερασπιστώ την υπόθεση των Ελλήνων. Του είπα: αν επιτρέψουμε να ενεργήσουν εναντίον τους, στην συνέχεια θα είναι η σειρά της Γαλλίας. Ήδη μας μεταχειρίζονται, κατά βάθος, όπως τους Έλληνες. Η συμπεριφορά του Βερολίνου δεν υποστηρίζεται πουθενά και η γερμανοφοβία ξεσπά παντού στην Ευρώπη”, επισημαίνει.

Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε για να αποφευχθεί ένα ξενοφοβικό μίσος είναι να εξηγήσουμε την λογική με την οποία δρουν στην Γερμανία και την πολιτική που υπηρετεί το Βερολίνο, καταλήγει ο Μελανσόν στις δηλώσεις του προς την εφημερίδα, σημειώνοντας ότι ένας άλλος στόχος του βιβλίου του είναι να δώσει τέλος στην ιδέα ότι υπάρχει μόνον ένας δρόμος για να προχωρήσει το σύστημα και να ενημερώσει για την πραγματική κατάσταση της χώρας αυτής.

Δείτε επίσης:

Ζαν Λυκ Μελανσόν : Γρήγορα ΣΥΡΙΖΑ στη Γαλλία!

Η απάντηση του Σαπέν στον Σόιμπλε

Financial Times: Βασικό εμπόδιο οι συντάξεις για συμφωνία

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.